11:08 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1039)
0 13
Βρείτε μας

Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, κατά τη διάρκεια της εφημερίας του, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, περιηγούμενος στους χώρους του νοσοκομείου και συνομιλώντας με εργαζόμενους, νοσηλευόμενους και επισκέπτες.

Τη διοίκηση και το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό ευχαρίστησε κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συνομίλησε με εργαζόμενους, νοσηλευόμενους και επισκέπτες.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι χθες για πρώτη φορά ο αριθμός διασωληνωμένων έφτασε τους 100, ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως ακόμα είμαστε ακόμα σε ένα καλό, ανεκτό επίπεδο, προσθέτοντας:

«Αυξάνουμε, διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ μας. Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, δίνουμε παραπάνω δυνατότητες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αλλά αυτό ποτέ δεν μπορεί να είναι από μόνο του αρκετό, αν και οι ίδιοι ως πολίτες δεν προσέξουμε και δεν συμπεριφερθούμε με υπευθυνότητα. Δηλαδή, έως ότου έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε κάποια εμβόλια, ενδεχομένως και το φάρμακο, πρέπει όλοι μαζί ως κοινωνία να αντέξουμε αυτούς τους μήνες. Αυτή είναι η δουλειά μας, η δουλειά του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία».

Επιπλέον, ο υπουργός απηύθυνε παράκληση «να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια αυτών εδώ των ανθρώπων. Είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας: οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές μας, οι καθαρίστριες, οι τραπεζοκόμοι, όλοι οι επαγγελματίες υγείας. Εννιά μήνες τώρα παλεύουν με τον κορονοϊό. Το αν τα νοσοκομεία μας θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και να αντέξουν και οι ΜΕΘ μας, εξαρτάται και από την προσωπική και κοινωνική μας συμπεριφορά» τόνισε.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως από αύριο, για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, μπαίνει στη μάχη και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με πάνω από 150 Κέντρα Υγείας.

«Αυτό θα γίνει ειδικά στην πρωτεύουσα και στις δύο ΥΠΕ, με 16 ΚΥ στα οποία θα μπορούν οι πολίτες οι οποίοι έχουν συμπτώματα που προσομοιάζουν με COVID να πηγαίνουν με ραντεβού, να δέχονται ιατρικές υπηρεσίες και, εφόσον παραστεί ανάγκη, να κάνουν και τεστ» συμπλήρωσε.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1039)
Tags:
COVID-19, διασωληνωμένοι, κορονοϊός, Πεντέλη, Νοσοκομείο Παίδων, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK