10:41 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (961)
0 61
Βρείτε μας

Εικόνες συνωστισμού σε πλατείες της Αττικής συνεχίζουν να παρατηρούνται τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα και με περιγραφές κατοίκων που μίλησαν στο Sputnik.

Ο μεταμεσονύχτιος συνωστισμός σε πλατείες της Αττικής, τα βράδια της Παρασκευής του Σαββατοκύριακου, δεν έχει μειωθεί, όπως περιγράφουν κάτοικοι, αλλά και όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι.

Πλατεία Βαρνάβα ή αλλιώς «πλατεία-κλαμπάκι»

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, το βράδυ του Σάββατου, συνεχίζει να αποτελεί σημείο συνάντησης για παρέες. Ενδεικτικός είναι άλλωστε ο χαρακτηρισμός «πλατεία-κλαμπάκι» ή «πλατεία-μπαρ» που έδωσαν περίοικοι με τους οποίους μιλήσαμε.

«Οι νέοι έρχονται εφοδιασμένοι με τσάντες γεμάτες μπίρες από το σπίτι τους ή πηγαίνουν στις 12 παρά πέντε στο περίπτερο και αγοράζουν ό,τι χρειάζονται» περιγράφει μια ηλικιωμένη που μένει στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, το γεγονός ότι δεν γίνονται έλεγχοι από τις Αρχές εξοργίζει τους κατοίκους.

Η κα Καργάδου, κάτοικος κι αυτή του Παγκρατίου, καταγγέλλει ότι έχει καλέσει πολλές φορές την αστυνομία, διότι εργάζεται τα πρωινά και ενοχλείται από τον θόρυβο που δημιουργείται στην πλατεία το βράδυ, αλλά κανείς δεν έρχεται.

«Ούτε έλεγχοι γίνονται ούτε τίποτα» αναφέρει ο Πελοπίδας, εργαζόμενος σε μαγαζί που βρίσκεται στη συγκεκριμένη πλατεία. «Η αστυνομία ήρθε μια δυο φορές τις πρώτες μέρες (σ.σ. εφαρμογής του μέτρου), μετά δεν την ξαναείδαμε».

Παρ' όλ' αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι τη χτεσινοβραδινή Κυριακή ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία ήταν εμφανώς λιγότερος από το Σαββατόβραδο οπότε και η Βαρνάβα «δικαιώνει» το προσωνύμιο «πλατεία-κλαμπάκι».

Πλατεία Βαρνάβα, το βράδυ της Κυριακής 11 Οκτωβρίου
© Sputnik
Πλατεία Βαρνάβα, το βράδυ της Κυριακής 11 Οκτωβρίου

Αντίστοιχη εικόνα σε πλατεία Αγίας Παρασκευής και πλατεία Μερκούρη

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην πλατεία Αγίας Παρασκευής καθώς παραμένει «στέκι» για πολλούς. 

Ακολουθώντας την ίδια τακτική, οι νέοι εφοδιάζονται με ό,τι χρειάζονται από το σπίτι τους και από μίνι-μάρκετ της περιοχής τους, και στήνουν το δικό τους πάρτι στην πλατεία.

Η Μαρία που είναι φοιτήτρια και συχνάζει με την παρέα της στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, μας περιγράφει πώς ένα βράδυ Σαββάτου πήγαν μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα και υποχρεώθηκαν σε... άτακτη φυγή για να αποφύγουν τον συνωστισμό.

Στιγμιότυπο από την Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου
© Sputnik
Στιγμιότυπο από την Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου

Αντίστοιχες εικόνες μας περιέγραψαν και άνθρωποι που συχνάζουν στην Πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα, το Σαββατοκύριακο, αλλά και διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι το Σάββατο 10 Οκτωβρίου: παρέες εφοδιάζονταν με τα απαραίτητα από τα περίπτερα πριν αυτά κλείσουν στις 00:00 και κάθονταν στην πλατεία μέχρι αργά το βράδυ.

Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου
© Sputnik
Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (961)
Tags:
Παγκράτι, κορονοϊός, περίπτερα, Αγία Παρασκευή, Πλατεία Βαρνάβα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK