10:01 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (934)
0 01
Βρείτε μας

Σε τέσσερα επίπεδα έχουν χωριστεί οι περιφέρειες της χώρας όσον αφορά στην εξάπλωση της νόσου COVID-19 και στα μέτρα προστασίας, με τα καταστήματα εστίασης να έχουν διαφορετικό ωραριο λειτουργίας από περιοχή σε περιοχή.

Νέο ωράριο λειτουργίας τίθεται σε ισχύ σε μπαρ και εστιατόρια ως μέτρο προστασίας για από τον κορονοϊό που προκαλεί τη νόσο COVID-19 και, μάλιστα, θα είναι διαφορετικό ανά περιοχή ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο της κάθε μίας.

Το ωράριο σε κάθε επίπεδο

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των υγειονομικών Αρχών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, την Παρασκευή (09/10), υπάρχουν τέσσερα επίπεδα ως προς την εξάπλωση της νόσου COVID-19 και ως προς τα μέτρα προστασίας κατ' επέκταση.

Αναλυτικά, στο επίπεδο 1 ετοιμότητας (πράσινο), τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης και τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στη 01:00 έως τις 05:00.

Στο επίπεδο 2, δηλαδή αυτό της επιτήρησης (κίτρινο), τα μπαρ και τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στις 00:30 έως και τις 05:00.

Στο επίπεδο 3, της αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί), τα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης και τα καταστήματα εστίασης κλείνουν τα μεσάνυχτα και έως και τις 05:00.

Τα μέτρα που ισχύουν ανά επίπεδο αποτυπώνονται στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας για τον κορονοϊό, που βρίσκεται στον σχετικό κυβερνητικό ιστότοπο.

Συνολικά, σε κατάσταση ετοιμότητας περιλαμβάνονται 26 περιφέρειες, 25 είναι σε επιτήρηση, 23 έχουν τεθεί σε αυξημένη επιτήρηση και καμία δεν βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (934)
Tags:
μέτρα προστασίας, ωράριο, κατάστημα εστίασης, εστίαση, εστιατόρια, μπαρ, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK