03:48 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (988)
0 01
Βρείτε μας

Το επίπεδο ασφαλείας στο οποίο βρίσκεται κάθε Περιφέρεια της χώρας, κρίνει την ένταση των μέτρων που τίθενται σε ισχύ. Τι ισχύει από σήμερα.

Νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα, για την προστασία και την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. Πρόκειται για τροποποιήσεις που κρίθηκαν αναγκαίες λόγω της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα αλλά και τις αλλαγής του καιρού. 

Στην καθιερωμένη ενημέρωση της περασμένης Παρασκευής παρουσιάστηκε, από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ο χάρτης υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας, στον οποίο αναλύονται τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ στις 74 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου στο οποίο βρίσκονται.

Τα επίπεδα ασφαλείας είναι τέσσερα, με το τελευταίο να μην υπάρχει σε καμία περιοχή. Συγκριμένα, διαμορφώνεται ως εξής:

  • Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας
  • Επίπεδο 2 – Επιτήρησης
  • Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης
  • Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 14 ημέρες, με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες, και θα κρίνει τα μέτρα. 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις περιφέρειες και τα επίπεδα επιτήρησης

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Η μάσκα παραμένει «αιχμή» της προσπάθειας ανάσχεσης της πορείας του ιού στη χώρα μας, με τη χρήση της να παραμένει  υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό. Το εν λόγω μέτρο ισχύει για όλες τις Περιφέρειες. 

Όπως ανακοινώθηκε, τίθενται νέα μέτρα όσον αφορά στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας. Οι κανονισμοί ορίζουν πως τα καταστήματα σε περιοχές που είναι στο επίπεδο 1 θα είναι κλειστά 01:00 – 05:00, αυτά στο επίπεδο 2 από τις 00:30 έως τις 05:00, ενώ εκείνα που τοποθετούνται στο επίπεδο 3 θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και θα ανοίγουν στις 05:00.

Εκδηλώσεις

Σχετικά με τις συναθροίσεις τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους στο επίπεδο 1 επιτρέπονται 100 άτομα, στο επίπεδο 2 συνολικά 50 άτομα ενώ στο επίπεδο 3 πέφτει πολύ ο αριθμός, καθώς επιτρέπονται συγκεντρώσεις 9 ατόμων.

Παράλληλα, τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.

Όσον αφορά σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες, ορίζεται πληρότητα της τάξης του 65% σε περιοχές του επιπέδου 1, 50% στο επίπεδο 2, 30% στο επίπεδο 3. 

Σχετικά με την εστίαση τα όρια πληρότητας διαμορφώνονται ως εξής:

  • 80% για το επίπεδο 1
  • 65% για το επίπεδο 2
  • 50% για το επίπεδο 3
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (988)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, μάσκα, μάσκα προστασίας, μέτρα προστασίας, Μέτρα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK