13:03 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (905)
0 01
Βρείτε μας

«Κάποιοι φαντάζονται ότι αν είχαμε πολλές χιλιάδες κρεβάτια εντατικής, θα ήταν η λύση του προβλήματος. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να γεμίζουν τα κρεβάτια της εντατικής, γιατί οι ασθενείς που εισέρχονται στην εντατική για COVID, σε ένα ποσοστό 40-60%, δεν τα καταφέρνουν» δηλώνει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Δεν εξαντλήθηκε η δυναμικότητα των κλινών σε ΜΕΘ που διατίθενται για COVID-19 εντός του συστήματος», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν εφεδρείες εντός συστήματος, αλλά και εφεδρείες εκτός συστήματος». 

Σε συνέντευξή του στο MEGA o κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν κλίνες που υπάρχουν για άλλους ασθενείς.

Ωστόσο, προειδοποίησε πως οι ΜΕΘ δεν θα πρέπει να φαντάζουν ως λύση στο πρόβλημα.

«Κάποιοι φαντάζονται ότι αν είχαμε πολλές χιλιάδες κρεβάτια εντατικής, θα ήταν η λύση του προβλήματος. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να γεμίζουν τα κρεβάτια της εντατικής, γιατί οι ασθενείς που εισέρχονται στην εντατική για COVID, σε ένα ποσοστό 40-60%, δεν τα καταφέρνουν. Γι’ αυτό προσπαθούμε να μην φτάνουν οι ασθενείς στις ΜΕΘ. Αυτός είναι ο διεθνής μέσος όρος και σε αυτόν είμαστε κι εμείς» εξήγησε.

«Μέχρι στιγμής, σε επτά μήνες, χάσαμε 449 ανθρώπους. Από τις ΜΕΘ βγήκαν 238. Το πρόβλημα της ασθένειας είναι ότι μεταδίδεται εύκολα, ύπουλα αλλά και από ανθρώπους που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα» συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί πως ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στη χώρα μας έχει φτάσει στους 93, αριθμός ίσος με το μέγιστο που είχε καταγραφεί τον περασμένο Απρίλιο. Παράλληλα, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, στη χώρα μας κατεγράφη αρνητικό ρεκόρ θανάτων εντός 24ωρου: 13. 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (905)
Tags:
νεκροί, κρούσματα, κρούσμα, ΜΕΘ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK