05:43 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 22
Βρείτε μας

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε από το Εφετείο Αθηνών για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, τα επτά άτομα, δηλαδή, που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Χρήστο Παππά

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε, επίσης, για τον Γιώργο Ρουπακιά αλλά και για την πλειονότητα όσων εμπλέκονται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ και κατά την Αιγύπτιων ψαράδων.

Η έδρα, αναγνώρισε, ωστόσο, ελαφρυντικά σε τέσσερις από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής: Νίκο ΜίχοΧρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Στάθη Μπούκουρα και Μιχάλη Αρβανίτη. 

Στον Νίκο Μίχο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, στον Μιχάλη Αρβανίτη του σύννομου βίου και στους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Παράλληλα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ηλικίας σε οκτώ καταδικασθέντες, που δεν είναι κλείσει το 25ο έτος της ηλικίας τους όταν τελέστηκε η πράξη. 

Η εξέλιξη, όσον αφορά στην ηγετική ομάδα, προμηνύει βαριές ποινές. 

Αίτημα αντικατάστασης των δικαστών από τον Λαγό

Κατά παράβαση της διαδικασίας, ο Γιάννης Λαγός πήρε τον λόγο και αφού κατήγγειλε την έδρα και την πολιτική σκηνή, προχώρησε αίτημα για αντικατάσταση της έδρας

Όπως είπε, οι δικαστές έχουν δεχτεί πιέσεις και υπάρχουν παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη. Παράλληλα, είπε πως παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων.

Κατήγγειλε, δε, άμεση και έμμεση παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού στη δική.

«Πιστεύω πως η ποινή για τους επτά επικεφαλής θα είναι πάνω από 10 χρόνια»

«Κατά βάση είμαι ευχαριστημένος γιατί η ηγεσία της εγκληματικής δεν πήρε κανένα ελαφρυντικό. Πιστεύω η ποινή για τους επτά επικεφαλής θα είναι πάνω από 10 χρόνια» εκτιμά μιλώντας στο Sputnik ο Αντώνης Αντανασιώτης, συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη δίκη.

Παράλληλα, ο Χάρης Στράτης, συνήγορος πολιτικής αγωγής του ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας την παρέμβαση του Γιάννη Λαγού είπε:

«Είναι καθαρά παρελκυστική η παρέμβαση του Λαγού, πιθανά της τα για να καθυστερήσει το δικαστήριο ή για να κάνει μια ηρωική εξαφάνιση. Κατά πάσα πιθανότητα το αίτημα για εξαίρεση του δικαστηρίου θα αποσυρθεί».
Tags:
Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK