04:01 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών βρέθηκε ο ευρωβουλευτής και καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός. Κατέθεσε αίτημα αντικατάστασης των δικαστών.

Στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, όπου ανακοινώθηκε η απόφαση σχετικά με τα ελαφρυντικά για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, βρέθηκε ο Γιάννης Λαγός. Αφότου η έδρα ενημέρωσε πως τόσο στον ίδιο όσο και στους άλλους έξι καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ο Λαγός έλαβε τον λόγο.

Κατήγγειλε άμεση και έμμεση παρέμβαση από τον πρωθυπουργό στη διαδικασία και κατέθεσε αίτημα αντικατάστασης των δικαστών.

«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου» είπε ο Λαγός μεταξύ άλλων.

«Εδώ δεν υπάρχει υπόνοια αλλά συγκεκριμένα στοιχεία για όσα ανέφερα πριν» σημείωσε, επίσης.

«Παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων» τόνισε.

Σε λίγη ώρα, ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, θα προσέλθει στην αίθουσα προκειμένου να αναπτύξει νομικά την ένσταση του εντολέα του.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους επτά καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Χρήστο Παππά, προμηνύει βαριές ποινές.

Οι ποινές που προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι από 5 έως 15 έτη. Για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ειδικότερα, δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι η ποινή του θα κυμανθεί από 10-12 έτη και δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. 

Tags:
δικαστήριο, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK