00:32 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι ήταν Πρόεδρος της Γεωργίας από το 2004 έως το 2013, ενώ από τον Μάιο είναι επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Μεταρρυθμίσεων της Ουκρανίας.

Σε συγκέντρωση Γεωργιανών στην Αθήνα βρέθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, ωστόσο, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σημειώθηκαν επεισόδια, με τον ίδιο τον Σαακασβίλι να δέχεται χτυπήματα.

Ο πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας δέχτηκε επίθεση από νεαρό άνδρα με κουκούλα που τον χτύπησε στο κεφάλι αρκετές φορές. Κατά τη διάρκεια της έντασης αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Παρά την ένταση ο πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας συναντήθηκε με τους μετανάστες και μίλησε για τα πολιτικά του σχέδια.

Ο Σαακασβίλι διετέλεσε Πρόεδρος της Γεωργίας από το 2004 έως το 2013. Αργότερα, έφυγε από τη χώρα λόγω πολλών ποινικών υποθέσεων εναντίον του. Το 2015, έλαβε ουκρανική υπηκοότητα και έγινε κυβερνήτης της περιοχής της Οδησσού και το 2016 έχασε το αξίωμά του λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της περιοχής.

Το 2017, ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο αφαίρεσε την υπηκοότητα στον Σαακασβίλι, ωστόσο, το 2019, ο σημερινός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του την επέστρεψε. Από τον Μάιο, ο πολιτικός είναι επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Μεταρρυθμίσεων της Ουκρανίας.

Tags:
ξυλοδαρμός, επεισόδια, Αθήνα, Σαακασβίλι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK