02:37 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 13
Βρείτε μας

Νέα σύνθεση δικαστών εξετάζει το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός.

Νέα σύνθεση κάθισε μόλις στην έδρα του Εφετείου, με άλλη πρόεδρο, καθώς ως βάσιμα παραδεκτό έγινε το αίτημα του καταδικασμένου ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, για εξαίρεση των μελών δικαστικής έδρας (τακτικών και αναπληρωτών, πλην της εισαγγελέως), λόγω επηρεασμού του από πολιτικές και μιντιακές παρεμβάσεις.

Η νέα πρόεδρος Μαρία Συμιτζή-Βετούλα δήλωσε αμέσως κώλυμα διότι ήταν δεύτερη επίκουρη ανακρίτρια στην υπόθεση. Διεκόπη η διαδικασία για να εξετασθεί το κώλυμα.

Να σημειώσουμε ότι η παρελκυστική διαδικασία που ξεκίνησε ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής, και προκαλεί χρονοτριβή, γίνεται αφενός για να κερδίσει χρόνο ο ίδιος, αφετέρου για να στείλει ένα μήνυμα στο ακροατήριό του, καθώς δεν επηρεάζει σε κάτι τη διαδικασία των ποινών που αναμένεται να ακολουθήσει.

«Έτσι μπράβο. Ένας ένας να πηγαίνει σπίτι του» φώναξε προκλητικά, προσπαθώντας να προκαλέσει επεισόδιο, ο Ι. Λαγός προς το ακροατήριο την ώρα που αποσυρόταν η νέα σύνθεση του δικαστηρίου για να εξετάσει το ζήτημα του κωλύματος.

Το δικαστήριο με νέο πρόεδρο που αναμένεται να αναλάβει, λόγω του κωλύματος, θα κρίνει το αίτημα Λαγού. Αν απορριφθεί το αίτημα, τότε επανέρχεται το πρώτο δικαστήριο, με πρόεδρο τη Μαρία Λεπενιώτη και συνεχίζεται η διαδικασία. Αν κριθεί βάσιμο το αίτημα, τινάζεται η διαδικασία στον αέρα.

Tags:
Εφετείο Αθηνών, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK