15:52 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 34
Βρείτε μας

Το δικαστήριο διέκοψε για μία ώρα προκειμένου η νέα σύνθεση να αποφασίσει για το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός.

«Εσείς δεν είστε διάδικος και επομένως δεν έχετε δικαίωμα λόγου. Να σεβαστείτε την απόφαση» ανακοίνωσε, μόλις επανήλθε στην έδρα η νέα πρόεδρος του δικαστηρίου για το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλλε ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, απευθυνόμενη προς τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, το αίτημα των οποίων να συμμετάσχουν στη συζήτηση για την εξαίρεση δεν έκανε τελικά δεκτό.

«Ευχαριστώ την εισαγγελέα που τεκμηρίωσε το αβάσιμο του αιτήματός μας στην αοριστία. Ξεκινώ από το τεκμήριο της αθωότητας» άρχισε τη δευτερολογία του επί της εξαιρέσεως ο κ. Πλεύρης, συνήγορος του Γιάννη Λαγού, διαμαρτυρόμενος ξανά για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που μολονότι δικαστής, είπε ότι «η Δημοκρατία μίλησε».

«Εδώ έγινε δίκη ιδεών και δεν το αντιληφθήκαμε; Ο επηρεασμός είναι βέβαιος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Αλέξη Τσίπρα, που ήρθε στη δίκη επηρεάζοντάς την, αλλά και κατά του γ. γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. «Ήρθε εδώ ο κ. Κουτσούμπας, που ηγείται του μεγαλύτερου εγκληματικού οργανισμού, όπως τον χαρακτήρισε ο Παπανδρέου, να μιλήσει για εγκληματική οργάνωση;» ρώτησε, κατηγορώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης ως «έναν άσχετο γιατρό από την Καρδίτσα» ο οποίος παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη.

«Εγώ είμαι ακροδεξιός. Θέλετε φασίστας; Φασίστας! Υπάρχει νόμος που δεν σου επιτρέπει τι να είσαι και τι να μην είσαι;» συνέχισε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού.

«Ανέχθηκε το δικαστήριο πολιτική δίκη. Ήδη ο κ. Λαγός έχει μια ομάδα νομικών στην Ευρωβουλή που δεν πιστεύουν αυτά που συμβαίνουν εδώ. Είναι αδιανόητο σε μια Ευρωβουλή να γράψουν με πλακάτ "Δεν είναι αθώοι"».

«Παυλόπουλος, Παπαδάκης, όλοι οι δημοσιογράφοι καλούν πολιτικούς και δημοσιογράφους που όλοι ωρύονται κατά των κατηγορουμένων και δεν καλούν κανέναν με διαφορετική γνώμη από αυτούς και έτσι επηρεάζουν το δικαστήριο» συνέχισε ο συνήγορος Κώστας Πλεύρης, αναρωτώμενος «πώς θα τολμήσουν να βγάλουν οι δικαστές γνώμη κατά του πρωθυπουργού και  της προέδρου της Δημοκρατίας; Εδώ έγινε δίκη ιδεών και όχι προσώπων. Για αυτούς τους λόγους να εξαιρεθεί το δικαστήριο, παρέβη τον νόμο» κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Το δικαστήριο διέκοψε για μια ώρα, προκειμένου να αποφασίσει για την εξαίρεση του δικαστηρίου. Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του Γιάννη Λαγού.

Tags:
δίκη, δικαστήριο, Γιάννης Λαγός, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK