05:29 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Έκτακτη ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία που αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Ανακοίνωση ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταγιδίες, που θα συνοδεύονται από κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους και θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας από σήμερα το απόγευμα μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης.

Η ΓΓΠΠ καλεί τους πολίτες σε Αττική, Μακεδονία, Θράκη, νησιά Ιουνίου, Ήπειρο, δυτική και ανατολική Στερεά, δυτική και ανατολική Στερεά και ανατολική Θεσσαλία, Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τις οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Επίσης,  η ΓΓΠΠ καλεί τους πολίτες να μένουν σε εγρήγορση και να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στα ΜΜΕ.

Tags:
καταιγίδες, βροχές, καιρός, κακοκαιρία, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK