18:43 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1111)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 14:00 έως τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης προχωρούν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Με ανακοίνωσή τους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ ζητούν την άμεση λήψη πρωτοβουλιών για την προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους αλλά και των επιβατών, με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή.

Νωρίτερα πάντως, τα σωματεία εργαζομένων του ΟΑΣΑ και του ΟΣΥ είχαν εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει απόφαση για προκήρυξη απεργίας στις συγκοινωνίες της Αθήνας την Πέμπτη.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Οι εργαζόμενοι, με προσωπικό κόστος και θυσίες, προσπαθούν και παρέχουν ασφαλείς μεταφορές. Ωστόσο, πρέπει, επιτέλους, να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους αλλά και των επιβατών, με τους οποίους έρχονται καθημερινά σε επαφή» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Να αγοραστούν ανταλλακτικά, υλικά και αναλώσιμα προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με πυκνότερα δρομολόγια στο άμεσο μέλλον, που θα αποτρέπουν τον συνωστισμό στις αποβάθρες.
  • Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση των προσλήψεων, που έχουν εξαγγελθεί, και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη του συνόλου των υπαρχόντων κενών αποκλειστικά με μόνιμο και τακτικό προσωπικό.
  • Να γίνονται, με μέριμνα της εταιρείας, τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους εργαζόμενους, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη.

ΟΑΣΑ και ΟΣΥ δεν θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΟΣΜΕ

Τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας την Πέμπτη.

Οι διοικήσεις των σωματείων, σε κοινή ανακοίνωσή τους ξεκαθαρίζουν, πως δεν υπάρχει απόφαση για προκήρυξη απεργίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ και καταγγέλλουν παράλληλα την ΟΣΜΕ για την προκήρυξη, κάνοντας λόγο για «ύποπτο ρόλο του προέδρου της», ο οποίος «εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών που εκπροσωπεί (ΚΤΕΛ) και όχι των εργαζόμενων».

«Ο πρόεδρος της ΟΣΜΕ που 'όψιμα' ασχολήθηκε με τα προβλήματα των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών, δεν μπήκε καν στο κόπο να ρωτήσει τους καθ' ύλην αρμόδιους θεσμικούς φορείς, δηλαδή τους ίδιους τους εργαζόμενους της Ο.ΣΥ και τα σωματεία τους, προτού προκηρύξει την απεργία αυτή. Καταγγέλλουμε τον 'ύποπτο' ρόλο του προέδρου της ΟΣΜΕ, ο οποίος ουσιαστικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιδιωτών που εκπροσωπεί (ΚΤΕΛ) και όχι των εργαζομένων» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Η ΟΣΜΕ (μέλη της είναι τα σωματεία εργαζομένων σε ΚΤΕΛ καθώς και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ), που ανακοίνωσε την 24ωρη απεργία, διαμαρτύρεται για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας συγκοινωνίας και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα ΚΤΕΛ, μετά την υπογραφή σύμβασης του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1111)
Tags:
ΣΤΑΣΥ, Μετρό, στάση εργασίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK