07:05 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 53
Βρείτε μας

Το δικαστήριο είχε διακόψει τη συνεδρίαση προκειμένου η νέα σύνθεση να αποφασίσει για το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε ο Γιάννης Λαγός.

Aπορρίφθηκε, μετά από τρίωρη διάσκεψη, το αίτημα του Ιωάννη Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου και έτσι στην έδρα επέστρεψε η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη, που δικάζει τη δίκη της Χρυσής Αυγής, για να αποδοθούν οι ποινές στους 57 ενόχους.

Σημειώνεται ότι οι επτά έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 50 για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση και άλλα κακουργήματα.

«Οι καλούμενες εκδηλώσεις παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας (που επικαλέστηκε ο Ι. Λαγός) διαπράχθηκαν από πρόσωπα εκτός δικαστηρίου. Δεν δικαιολογούν δυσπιστία για αμεροληψία των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου. Το αίτημα απορρίπτεται», ανέφερε η πρόεδρος του έκτακτου δικαστηρίου, που εξέτασε το αίτημα εξαίρεσης του καταδικασμένου χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή.

Σημειώνεται ότι, αύριο, Τρίτη, στις 11:00 θα ξεκινήσει η διαδικασία με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών των καταδικασμένων.

Tags:
δικαστήριο, Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK