05:59 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εγκύκλιος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δίνει διευκρινίσεις για την ανανέωση αδειών οδηγών που παρουσιάζουν προβλήματα κινητικότητας.

Εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την οποία ρυθμίζεται η διαδικασία ανανέωσης αδειών οδήγησης που έχει χορηγηθεί μετά από ιατρική εξέταση από το Κέντρο «Ηνίοχος», υποψηφίων οδηγών ή οδηγών οι οποίοι παρουσιάζουν προβλήματα κινητικότητας ή ακρωτηριασμού άκρου-άκρων ή μικτού τύπου προβλήματα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, για την ανανέωση άδειας οδήγησης η οποία έχει αρχικά χορηγηθεί ύστερα από ιατρική εξέταση από το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης Κέντρο Αξιολόγησης Ικανότητας και Προετοιμασίας Οδήγησης για οδηγούς με αναπηρίες «Ηνίοχος» δεν ορίζεται υποχρέωση για εκ νέου ιατρική εξέταση οπωσδήποτε από το Κέντρο αυτό.

«Η ιατρική εξέταση του ενδιαφερόμενου για ανανέωση δύναται να διενεργείται, εκτός από τον "Ηνίοχο" και από τους λοιπούς ιατρούς (ιδιώτες συμβεβλημένους με τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών), κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κρατικών κέντρων υγείας στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους (απογευματινά ραντεβού)» αναφέρεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου.
Tags:
άτομα με αναπηρία, ΑΜΕΑ, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, άδεια οδήγησης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK