03:01 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1147)
0 01
Βρείτε μας

«Αντιδημοκρατικό και αδιανόητο μια μειοψηφία μαθητών να εμποδίζει το συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση» ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τις καταλήψεις στα σχολεία.

«Η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Αλίμονο εάν όμως σ'αυτήν έχουν πρόσβαση εκείνοι που κλείνουν μια σχολική μονάδα» τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για την απόφαση του υπουργείου για «αποκλεισμό από την τηλεκπαίδευση των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις σχολικών μονάδων».

Η κα Κεραμέως υπογράμμισε ότι το υπουργείο λέει «ναι, στον διάλογο αλλά με ανοικτά σχολεία και στη βάση των δημοκρατικών μας θεσμών».

«Αδιανόητο αυτοί που παρεμποδίζουν την λειτουργία του σχολείου, που έχουν θέσει τους εαυτούς τους εκτός του σχολείου προβαίνοντας σε μια έκνομη ενέργεια, αυτοί να μπορούν να πηγαίνουν δίπλα για να αξιοποιήσουν τα οφέλη αυτής της τηλεκπαίδευσης. Αγγίζει τη σφαίρα του παρανοϊκού» επισήμανε η υπουργός.

Παράλληλα, σχολίασε πως αυτή «η ετήσια πρακτική των καταλήψεων θα πρέπει να φτάσει στο τέλος της», επικρίνοντας τις πολιτικές εκείνες παρατάξεις που, όπως είπε, στηρίζουν τις καταλήψεις.

Για το επιχείρημα ότι οι μαθητές προβαίνουν σε καταλήψεις γιατί ζητούν να πηγαίνουν σε ένα ασφαλές από τον κορονοϊό σχολείο, η υπουργός τόνισε πως, σε αντίθεση με τα ανοικτά σχολεία, «σε πολλές καταλήψεις ήταν εκεί που είδαμε να μην τηρούνται τα μέτρα των αποστάσεων και τους μαθητές να μη φοράνε μάσκα».

«Τα σχολεία με μαθητές πάνω από 25 ανά τάξη αποτελούν μόλις το 3% του συνόλου των τμημάτων όλης της χώρας. Τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς» σημείωσε.

Αναφέροντας πως αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία καθώς σήμερα «σε 14.000 σχολικές μονάδες που διαθέτει η χώρα μας, έχουμε μόλις 27 σχολεία κλειστά, ήτοι το 0,19%. Και στα περισσότερα από τα 80.000 σχολικά τμήματα έχουμε μόλις 186 κλειστά τμήματα, ήτοι 0,22%».

Απαντώντας στην κριτική γιατί το υπουργείο αρνείται να προχωρήσει στην λύση της διπλής βάρδιας, πρωί-απόγευμα των σχολικών μονάδων, ώστε να υπάρξουν ολιγομελή τμήματα, η κα Κεραμέως απάντησε πως η πρόταση μελετήθηκε, αλλά τα προβλήματα που θα υπήρχαν είναι ότι θα είχαν πρόβλημα οι εργαζόμενοι γονείς, θα έπρεπε να σταματήσει η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου εάν οι βάρδιες γίνουν η πρώτη 08:00 το πρωί με 12:00 το μεσημέρι και η δεύτερη 12:00 το μεσημέρι με 16:00 το απόγευμα, ύστερα τι θα γίνει με τους μαθητές της Γ' Λυκείου που έχουν επτάωρο και προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες και τέλος θα υπάρξει πρόβλημα με τους εκπαιδευτικούς που πηγαίνουν σε πάνω από ένα σχολεία.

«Έχω καλέσει τα παιδιά σε διάλογο, τους έχω ζητήσει να έρθουν να μιλήσουμε και θα το κάνουμε με πολύ μεγάλη χαρά, αλλά ο διάλογος αυτός πρέπει να γίνεται στη βάση των δημοκρατικών μας θεσμών. Η κυβέρνηση αυτή ενέκρινε άνω του 98% των αιτημάτων για ολιγομελή τμήματα σε ΓΕΛ και σε ΕΠΑΛ» υπογράμμισε.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1147)
Tags:
κορονοϊός, κλειστά σχολεία, σχολεία, καταλήψεις, Υπουργείο Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK