13:58 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (908)
0 12
Βρείτε μας

Ανησυχία πως επίκειται αύξηση των κρουσμάτων τον χειμώνα εξέφρασε ο καθηγητής κ. Δερμιτζάκης, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξει μείωση των μολύνσεων προκειμένου να μπούμε στους χειμερινούς μήνες με όσο δυνατόν λιγότερα κρούσματα.

Την πεποίθηση πως τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι πολλαπλάσια εκείνων που ανακοινώνονται επισήμως καθημερινά και πιθανώς ξεπερνούν τα 1.000 ημερησίως, εξέφρασε ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Η εικόνα ότι έχουμε 300 με 400 κρούσματα και η Γαλλία 7.000 και η Ελβετία 1.500 οι συγκρίσεις δεν είναι σωστές. Είναι πολλαπλάσια τα κρούσματα, δεν έχουμε δυνατότητα να τεστάρουμε όλο τον πληθυσμό. Οι θάνατοι και οι νοσηλευόμενοι είναι πολλοί σε σχέση με τα κρούσματα» τόνισε.

Και πρόσθεσε:

«Η Ελβετία ανακοίνωσε τη Δεύτερα 4.078 κρούσματα για τρεις μέρες με επτά νεκρούς. Η Ελλάδα με 295 κρούσματα έχει επίσης επτά νεκρούς. Με αναλογικό τρόπο η Ελλάδα μπορεί να έχει πάνω από 1.000 κρούσματα την ημέρα για να βγαίνει το αποτέλεσμα των νεκρών. Είναι η απλή μέθοδος των τριών».  

«Ο λόγος θανάτου προς κρούσματα είναι πολύ μεγάλος εδώ και 2,5 μήνες… Γίνονται παρά πολλά τεστ, αλλά με στοχευμένο τρόπο. Η Ελβετία ανακοίνωσε 1.000 με 1.500 κρούσματα την ημέρα, η Ελλάδα 300 με 400 κρούσματα, η εικόνα είναι ότι η Ελλάδα πάει καλά, όμως η Ελλάδα είναι από τις χειρότερες χώρες». 

«Οι θάνατοι είναι ένδειξη για το ποια ήταν η κατάσταση πριν 10 με 15 μέρες» πρόσθεσε.

Ο ίδιος, πάντως, σημείωσε πως λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί, δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των μολύνσεων, τονίζοντας πως είναι θετική η σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων. Πάντως, προέβλεψε αύξηση των κρουσμάτων προσεχώς, λόγω χειμώνα.

«Τον χειμώνα θα μπούμε σε εσωτερικούς χώρους, θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων. Πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα, πρέπει να μπούμε στον χειμώνα με όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα» επανέλαβε ο καθηγητής. «Φοβάμαι ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα τους επομένους δύο μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Δερμιτζάκης.  
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (908)
Tags:
κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK