14:39 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Ο συνήγορος των Αιγύπτιων ψαράδων και ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σχολιάζουν στο Sputnik την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών για τους καταδικασθέντες.

«Μπορούσε η εισαγγελέας να εισηγηθεί και μεγαλύτερες ποινές» δηλώνει στο Sputnik ο Κώστας Σκαρμέας, συνήγορος των Αιγυπτίων αλιεργατών, σχολιάζοντας την εισαγγελική πρόταση αναφορικά με τις ποινές κατά των καταδικασθέντων. 

Ο κ. Σκαρμέας εκτιμά πως η κα Αδαμαντία Οικονόμου θα μπορούσε να προτείνει την ανώτατη ποινή που επισύρεται.

«Τα έκανε μεσοβέζικα. Και για τον Φύσσα και για το ΠΑΜΕ και για τους Αιγύπτιους. Για τους διευθυντές τα 13 χρόνια είναι πρόταση μεγάλης ποινής, αλλά σίγουρα μπορούσε να φτάσει μέχρι το όριο που είναι τα 15. Ελπίζουμε το δικαστήριο να εξαντλήσει την αυστηρότητά του σε όλους με τις ανώτατες ποινές» είπε.

«Αναμενόμενη η ποινή»

«Ήταν αναμενόμενη η πρόταση των ποινών από την εισαγγελέα, με βάση τα αδικήματα για τα οποία έχουν καταδικαστεί και τα ελαφρυντικά που τους έχουν αναγνωριστεί, αλλά δεν είναι δεσμευτικό για το δικαστήριο».

Αυτό σημείωσε με τη σειρά του, μιλώντας στο Sputnik, ο Αντώνης Αντανασιώτης, συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

«Τα θύματα και ο λαός απαιτούν από το δικαστήριο για αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα να επιβληθούν οι ανώτατες ποινές. Αναμένουμε» .

Η εισαγγελική πρόταση

Νωρίτερα σήμερα η εισαγγελέας πρότεινε στην έδρα την ισόβια ποινή για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ενώ ζήτησε επιβολή 13 ετών στο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής.

Για τους πρώην βουλευτές που έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ζητά επιβολή ποινής επτά ετών, ενώ για τους τέσσερις στους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά -Νίκο Μίχο, Μιχάλη Αρβανίτη, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα- προτείνει πέντε χρόνια.

Tags:
Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή, δίκη, εισαγγελέας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK