00:32 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1147)
0 01
Βρείτε μας

Σημειώνεται ότι πρόκειται για νέα παράταση της ταξιδιωτικής οδηγίας που έληγε στις 12 Οκτωβρίου και αφορά πτήσεις στη Ρωσία.

Παράταση έως τις 25 Οκτωβρίου για την αεροπορική οδηγία για τη Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι), ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η ταξιδιωτική οδηγία προβλέπει είσοδο μόνο με αρνητικό τεστ COVID-19 στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, καθώς και ανώτατο όριο 500 επιβατών την εβδομάδα

Σε κάθε περίπτωση οι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας που έρχονται στην Ελλάδα, θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ για COVID-19.

Σύμφωνα με την οδηγία της ΥΠΑ, οι επιβάτες θα πρέπει να επιδεικνύουν στις ελληνικές Αρχές το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ, από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο, στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμό τους και τον αριθμό διαβατηρίου ή της ταυτότητάς τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγχουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη.

Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, οι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας που έρχονται στην Ελλάδα θα υποβάλλονται και σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο για κορονοϊό και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων θα παραμένουν σε περιορισμό στον τόπο προσωρινής διαμονής τους.

Όπως επισημαίνεται, όλοι οι επιβάτες πρέπει να φέρουν αποδεικτικό κράτησης ξενοδοχείου ή άλλα έγγραφα, από τα οποία προκύπτει ο τόπος προσωρινής διαμονής τους.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1147)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, ταξιδιωτική οδηγία, πτήσεις, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK