04:27 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, ζητώντας τη λήψη πρωτοβουλιών, ώστε να μη σταματήσει η λειτουργία της BSH (PITSOS).

Να αποτρέψουν την μεταφορά του εργοστασίου της ιστορικής εταιρείας PITSOS επιχειρούν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα μέλη της ΠΟΕΜ.

Τη μεταφορά του εργοστασίου της πρώην εταιρείας PITSOS στην Τουρκία, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ).

«Η Εταιρεία πρώην ΠΙΤΣΟΣ ιδρύθηκε το 1865 έχει μια ιστορία 155 χρόνων. Είναι θυγατρική της ΒSH η οποία ανήκε κατά 50% στη Siemens και κατά 50% στην Bosch. Από 1η Ιανουαρίου 2015 η ΒSH (Ρitsos) πέρασε εξ ολοκλήρου στην Bosch και η τιμή εξαγοράς ανήλθε στα 3 δισ. Η εταιρία μέχρι και σήμερα είναι κερδοφόρα» αναφέρουν αρχικά στη σχετική ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα, αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα σταματήσει η υπάρχουσα παραγωγή στο Ρέντη στις 31 Δεκεμβρίου 2020 με τους εργαζόμενους να καταγγείλουν την αθέτηση της συμφωνίας για επενδύσεις καθώς και για τις αποχωρήσεις.

«Μετά από παρουσία της ΠΙΤΣΟΣ 155 ετών στην Ελλάδα, η ΠΙΤΣΟΣ θα παράγεται πλέον στην Τουρκία. Η αποχώρηση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα σημαίνει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μείωση εξαγωγών. Η εταιρεία BSH (PITSOS) χρησιμοποιήθηκε από τη SIEMENS-BOSCH ως αντάλλαγμα στον συμβιβασμό με την κυβέρνηση, καθώς στη συμφωνία της σύμβασης, αναφέρεται σαφώς ότι η Siemens θα εξετάσει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα αξίας 60 εκατ. ευρώ και δημιουργία 700 θέσεων εργασίας» προσθέτουν.

Η κομβική μεταφορά του εργοστασίου της BSH

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται πως η επένδυση από τη Siemens των 60 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στη μεταφορά του εργοστασίου της BSH και πως η νέα επένδυση που θα εξέταζε να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα ήταν μια ήδη προγραμματισμένη επένδυση και αφορούσε τη μετεγκατάσταση του εργοστασίου από την περιοχή του Ρέντη στην περιοχή της Ελευσίνας.

Επιπροσθέτως, σημειώνουν πως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με το Ελληνικό Δημόσιο εκκρεμεί την ώρα που η SIEMENS επέστρεψε στους διαγωνισμούς για δημόσια έργα.

Στη συνέχεια απευθύνονται στον πρωθυπουργό λέγοντας πως ζητούν την άμεση συμπαράσταση του για να αποτρέψουν το κλείσιμο του εργοστασίου, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες.

«Είναι στα χέρια της κυβέρνησης να παραμείνει το εργοστάσιο στην Ελλάδα, να γίνει επένδυση και να ενταχθεί στο σχέδιο και στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ανάπτυξη. Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας καθώς και μία συνάντηση μαζί σας. Ανάπτυξη με κλειστά εργοστάσια δεν υπάρχει» καταλήγουν.
Tags:
επιστολή, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός, βιομηχανία, εργαζόμενοι, κλείσιμο, εργοστάσιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK