20:46 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1031)
0 01
Βρείτε μας

Οι ταξιδιωτικές οδηγίες που ισχύουν εν μέσω κορονοϊού παρατείνονται είτε επεκτείνονται, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σειρά από ταξιδιωτικές οδηγίες επέκτεινε ή παράτεινε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με βάση την πορεία του κορονοϊού σε συγκεκριμένες χώρες. 

Κοινή συνισταμένη όλων των οδηγιών είναι ότι ισχύουν έως τις 25 Οκτωβρίου τα μεσάνυχτα.

Σημειώνεται ότι συνεχίζεται η αναστολή πτήσεων για Τουρκία και Καταλονία, ενώ παρατείνεται η ταξιδιωτική οδηγία για Ρωσία. Σε ό,τι αφορά την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, οι πτήσεις θα διεξάγονται μόνο στο Δ.Α.Α «Ελευθέριος Βενιζέλος».

  • Παρατείνεται η Νotam που προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, (συνολικά 11 χώρες), θα εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ COVID-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους, ενώ θα υποβάλλονται και σε δειγματοληπτικά τεστ, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.
  • Επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία, έως τις 25/10/2020, που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens).

Από τη συγκεκριμένη Νοtam εξαιρούνται οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 11 χωρών: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Επίσης:

  • Για τους μόνιμους κατοίκους από Ισραήλ προβλέπεται ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Ισραήλ θα εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ COVID-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους.

Επίσης οι μόνιμοι κάτοικοι Ισραήλ που έρχονται στην Ελλάδα θα επανυποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ για COVID-19 ενώ παραμένει και το ανώτατο όριο εισόδου 5.000 ταξιδιωτών από το Ισραήλ σε όλα τα αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1031)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, πτήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK