04:31 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1075)
0 0 0
Βρείτε μας

Τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν τρία μέλη του πληρώματος του επιβατηγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» που εκτελεί το δρομολόγιο Θήρα, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο και Πειραιά.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν τεστ στο πλήρωμα, πριν το πλοίο αναχωρήσει για Κύθνο, Σέριφο και Σαντορίνη και ενώ στις 9 Οκτωβρίου τα 43 μέλη του πληρώματος είχαν υποβληθεί σε rapid test και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Τη Δευτέρα βγήκαν θετικά και ενώ το πλοίο έπλεε προς Σαντορίνη.

Τα τρία μέλη του πληρώματος τέθηκαν άμεσα σε απομόνωση.

Από την ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε δεν προέκυψαν επαφές με επιβάτες.

Αποβιβάστηκαν άπαντες και το πλοίο πήρε εντολή να επιστρέψει σήμερα, Τρίτη, στις 18:00 στον Πειραιά από τη Σαντορίνη άδειο, ώστε να γίνει τεστ σε όλους. 

Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη εβδομάδα σε ένα ακόμα μέλος του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» είχε διαγνωσθεί κορονοϊός. Ο συγκεκριμένος ναυτικός σύμφωνα με την εταιρεία ήταν εκτός πλοίου και δεν είχε έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Zante Ferries» εξέδωσε ανακοίνωση για τα κρούσματα στο πλήρωμα του πλοίου.

Αναφέροντας ότι έχει εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και πρόληψης σχετικά με τον COVID-19, με στόχο την διασφάλιση της υγείας του επιβατικού κοινού και των πληρωμάτων των πλοίων της, προέβη στις 12/10/2020 σε επαναληπτικά τεστ του ιού.

«Κατά τη διάρκεια του πλου από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων και ειδικότερα κατά τη διάρκεια του πλου από την Κύθνο προς τη Σέριφο ενημερωθήκαμε ότι 3 μέλη του πληρώματος του πλοίου μας Ε/Γ – Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” είναι θετικά στον ιό. Λόγω της ειδικότητάς τους δεν έχουν έρθει σε επαφή με το επιβατικό κοινό» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ενώ σημειώνεται, ότι άμεσα ενημερώθηκε η Λιμενική αρχή Σερίφου, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Επετράπη η συνέχιση του πλου για ολοκλήρωση του δρομολογίου με αποβίβαση όλων των επιβατών που είναι στο πλοίο και με την προϋπόθεση της μη επιβίβασης νέων επιβατών έως και την ολοκλήρωση του δρομολογίου στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και θα διενεργηθεί εκ νέου έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος και εκ νέου απολύμανση σε όλους τους χώρους του πλοίου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1075)
Tags:
πλοίο, COVID-19, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK