18:55 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 11
Βρείτε μας

«Αν και αθώος των πράξεων, εισηγηθήκατε 13 χρόνια κάθειρξη. Αν δεν ήταν αθώος, θα προτείνατε 20;» ρώτησε την εισαγγελέα ο συνήγορος υπεράσπισης Ιωάννης Ηρειώτης.

Τις ενστάσεις του απέναντι στα όσα πρότεινε η εισαγγελέας αναφορικά με την ποινή του Ηλία Κασιδιάρη, εξέφρασε ο δικηγόρος του, Ιωάννης Ηρειώτης.

«Εξεπλάγην με την εισαγγελική πρόταση. Είπατε, κυρία εισαγγελέα, ότι πιστεύετε στην αθωότητα του εντολέα μου κ. Κασιδιάρη. Αν δεν πιστεύατε στην αθωότητά του, τι θα του δίνατε; Ο Κασιδιάρης είναι αθώος των πράξεων και προτείνατε 13 χρόνια κάθειρξη. Αν δεν ήταν, τι θα προτείνατε; 20 χρόνια κάθειρξη;» ρώτησε, ξεκινώντας την αγόρευσή του επί της εισαγγελικής πρότασης για τις ποινές στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο συνήγορος του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για μια «εξοντωτική ποινή» επί της οποίας δεν έχουν δοθεί ακριβείς εξηγήσεις.

«Δεν καταλαβαίνω αυτή τη σκληρότητα εναντίον αυτού του ανθρώπου. Το μέγιστο παράπονό μου είναι προς το δικαστήριο. Βλέπω το άρθρο 79. Συγχωρείτε, αλλά προτείνετε μια εξοντωτική ποινή, χωρίς να ξέρω ακριβώς γιατί, χωρίς να έχω μια πρόταση αιτιολογίας, τι διηύθυνε ο συγκεκριμένος άνθρωπος στη συγκεκριμένη οργάνωση. Σε καταδικάζω ένοχο διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης. Αλλά τι έκανε η οργάνωση; Εξηγείστε μας» φώναξε προς την έδρα ο συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη.

«Έδειρε 40 αλλοδαπούς, είχε όπλα, έκανε… Δεν έχω το σπέρμα της αιτιολογίας σας. Προσπαθώ να δω τι γίνεται με το άρθρο 79. Το ποινικό μας σύστημα απέτυχε» είπε ο συνήγορος Ι. Ηρειώτης προσθέτοντας «διότι θεωρώ ότι στον κ. Καδισιάρη κανένα από τα επιβαρυντικά στοιχεία δεν μπορείτε να του τα προσάψετε».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ποινή των ισοβίων για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ενώ ζήτησε 13 χρόνια για τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Ματθαιόπουλο, Παναγιώταρο, Γερμενή και Παππά.

Tags:
φυλάκιση, φυλακή, δικηγόρος, ποινή, δίκη, Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK