18:33 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1028)
0 0 0
Βρείτε μας

«Αν όσοι έρχονται δεν μπορούν ούτε να ξεναγηθούν στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους μας, ποιος ο λόγος να έρθουν τελικά» διερωτώνται οι εκπρόσωποι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Για υπέρβαση κάθε εύλογης αυστηρότητας κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, σχολιάζοντας την πλήρη απαγόρευση των ομαδικών ξεναγήσεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, λόγω κορονοϊού. 

Επισημαίνουν ότι, πλέον, οι ξεναγήσεις γίνονται πάντοτε με τη χρήση ατομικών ακουστικών συσκευών (whisper) και μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις και όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Υπό αυτό το πρίσμα και καθώς οι ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα είναι ελάχιστοι, η Ομοσπονδία διερωτάται: «Αν όσοι έρχονται δεν μπορούν ούτε να ξεναγηθούν στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους μας, ποιος ο λόγος να έρθουν τελικά;».

Ζητά άμεση αναθεώρηση του μέτρου, καθώς, όπως υποστηρίζει, «καταστρέφει μεγάλο μέρος απ' ό,τι απέμεινε και από τη δουλειά των τουριστικών γραφείων». 

Επίσης, τονίζει ότι τα όποια μέτρα λαμβάνονται σε όλους τους τομείς κατά καιρούς θα πρέπει «να μελετώνται έτσι ώστε να μην καταστρέφουν ό,τι προσπαθεί και πάλι να σταθεί όρθιο στον τουρισμό, σε όλους τους άλλους τομείς, και κατ’ επέκταση στην οικονομία της χώρας».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1028)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, τουρισμός, μουσείο Ακρόπολης, μουσείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK