18:03 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 11
Βρείτε μας

Την αμετανόητη στάση του πελάτη του απέναντι στα όσα του καταλογίζει η ελληνική δικαιοσύνη, εξέφρασε ο ένας εκ των συνηγόρων του Γιάννη Λαγού.

Την άτεγκτη στάση του Γιάννη Λαγού, υπογράμμισε ένας από τους συνηγόρους του, κατά τη διάρκεια της σημερινής του αγόρευσης. 

«Ο κ. Λαγός δεν ζητάει συγγνώμη για την ιδεολογία του, ούτε για τους αγώνες του για τα εθνικά θέματα για τη Θράκη, για τα Ίμια. Συνεχίζει τον αγώνα του, εξελέγη από τον ελληνικό λαό στο Ευρωκοινοβούλιο. Αν καταδικάζεται για την μπλούζα και τα τατουάζ ο κ. Λαγός, να απολογηθούμε» ανέφερε ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ευρωβουλευτή.

Την ίδια ώρα το άρθρο 79, ΣΤ περίπτωση, επικαλέστηκε ο δεύτερος συνήγορός του.

«Έχει 2.000 ερωτήσεις, επερωτήσεις, βουλευτικό έργο ο κ. Λαγός. Προσέφερε τίποτα άλλο; Συσσίτια; Είναι δεδομένο ότι ούτε αυτό λάβατε υπόψη ως ελαφρυντικό» ανέφερε ο συνήγορος του Λαγού, που αντιπαρέβαλε στην διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, για την οποία καταδικάζεται, από το 2008 ως το 2013, τη δράση του πελάτη του «στα ελληνικά δρώμενα στη Βουλή, τη βοήθεια σε ανθρώπους, σε συνανθρώπους σε οργανώσεις, σε οικογένειες, σε νηπιαγωγεία;»

Αργότερα αναφέρθηκε και στα χρήματα που χαλάει από την αποζημίωσή του «για να τα φέρει πίσω στον λαό», στα ταξίδια και στους αγώνες που έχει κάνει «για θέματα που θεωρεί σημαντικά».

«Δεν έχει καμία δράση, πέραν της εγκληματικής; Δεν κάνει έργο; Δεν έχει βουλευτική ιδιότητα; Δεν είχε ρόλο σε αυτή την κοινωνία; Αρνητικό, θετικό; Δεν μας ενδιαφέρει, δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει, αυτό αφορά στους ψηφοφόρους. Θα του δώσετε 13 χρόνια! Συνεκτιμώντας ποια στοιχεία; Θέλω να καταλάβω την εισαγγελική πρόταση. Και φοβάμαι ότι το δικαστήριό σας θα αποφασίσει και βαρύτερη ποινή των 13 χρόνων» προέβλεψε ο συνήγορος.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ποινή των ισοβίων για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ενώ ζήτησε 13 χρόνια για τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Ματθαιόπουλο, Παναγιώταρο, Γερμενή και Παππά.

Tags:
δικηγόρος, δίκη, Χρυσή Αυγή, αποζημίωση, Γιάννης Λαγός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK