18:58 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1071)
0 02
Βρείτε μας

«Πιο γρήγορη η αποτελεσματικότητα των μέτρων σε πόλεις με μικρούς πληθυσμούς» τόνισε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό στο Υπουργείο Υγείας.

Τον εντοπισμό 408 νέων κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τρίτης.

Υπήρξαν έξι νέοι θάνατοι, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 89.

«Ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι σταθερά  υψηλότερος από τους 90 και καταλήγουν πάνω από πέντε ασθενείς καθημερινά» υπογράμμισε.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ιταλία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Δανία και τη Γερμανία.

Για την Ελλάδα, σχολίασε ότι βλέπουμε έναν αριθμό διαγνώσεων που κυμαίνεται από 300 έως 400, σημειώνοντας πως η θετικότητα των κρουσμάτων στην Ελλάδα κυμαίνεται στο 3%.

Όπως τόνισε, η αποτελεσματικότητα των μέτρων είναι πιο γρήγορη σε πόλεις με μικρούς πληθυσμούς.

«Θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσήλωση στα μεγάλα αστικά κέντρα για τον περιορισμό του κορονοϊού» υπογράμμισε, επισημαίνοντας τη χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων.

Επίσης, σχολίασε ότι όσο μεγαλύτερος ο πληθυσμός, τόσο πιο αυστηρή πρέπει να είναι η τήρηση των μέτρων.

«Πρέπει να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί προς το παρόν» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι έχει καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μια σταθεροποίηση κρουσμάτων στην Αττική, η οποία παραμένει.

Όπως τόνισε, ο Οκτώβριος είναι σημαντικός για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

«Μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους, μπορεί να δούμε και μια μικρή αύξηση που απευχόμαστε, αν μείνουμε σε αυτό το επίπεδο είμαστε καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1071)
Tags:
ΜΕΘ, θάνατοι, COVID-19, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός, Γκίκας Μαγιορκίνης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK