18:45 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (859)
0 01
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε εκτενώς στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας για τον κορονοϊό και στην κατάσταση με τα κρούσματα.

Βασική προτεραιότητα χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας σε εστιατόρια και γυμναστήρια

Όπως είπε, αναφορικά με τα εστιατόρια, είναι σημαντικό να κινούμαστε με μάσκα σε όλους τους χώρους και «όσο περισσότερο τη χρησιμοποιούμε τόσο σημαντικότερο είναι».

Χαρακτήρισε αυτονόητο ότι δεν χρησιμοποιούμε τη μάσκα όταν δειπνούμε και καθόμαστε στο τραπέζι, ωστόσο, όταν κινούμαστε μέσα στο εστιατόριο, ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπόλοιπο κόσμο και πρέπει να φοράμε μάσκα. 

Αναφορικά με τα γυμναστήρια, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η χρήση μάσκας εξαρτάται από το επίπεδο των προληπτικών μέτρων που ισχύσουν σε μία περιοχή. Όπου προβλέπεται η χρήση μάσκας στο προσωπικό και στους αθλούμενους εννοείται στους χώρους υποδοχής, αναμονής, στα αποδυτήρια και στην ομαδική εκγύμναση όταν δεν έχουμε τις απαραίτητες αποστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό που δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν οι αποστάσεις.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή παρουσιάζονται αναλυτικά στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας για τον κορονοϊό, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα και θα ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες. Σε αυτόν έχουν υπάρξει κάποιες τροποποιήσεις σε επίπεδο μέτρων, που όπως επανέλαβε ο κ. Χαρδαλιάς, υπαγορεύθηκαν από τις καιρικές συνθήκες και τη συνάθροιση σε κλειστούς χώρους.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στα σχολεία ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «δεν προκύπτει τάση μεταφοράς και διασποράς μεταξύ μαθητών και διασποράς» και θεωρούνται «ασφαλές επιδημιολογικό περιβάλλον».

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (859)
Tags:
υποχρεωτική χρήση μάσκας, COVID-19, κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK