04:12 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Σε καταγγελτικό ύφος ήταν οι αγορεύσεις των δύο συνηγόρων του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου το απόγευμα της Τρίτης.

«O κ. Μιχαλολιάκος έχει μακρά πορεία σαν αρχηγός κόμματος με μια δραστηριότητα γνωστή επί δεκαετίες. Και ξαφνικά χωρίς να αλλάξει ούτε το modus vivendi ούτε το modus operandi του, έγινε εγκληματίας» ξεκίνησε την έντονη αγόρευσή του ο συνήγορος του επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης Ι. Ηρειώτης. 

Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο, αναρωτήθηκε  για την πρόταση επί της ποινής  όταν ο καταδικασμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής από το 1980 «δεν έχει παραλλάξει ούτε κεραία στη ζωή του», «δεν άλλαξε γραμμή πλεύσης ούτε στο παραμικρό» και πάντα, και από το 2008 ως το 2013, ήταν σε «κρυστάλλινη διαύγεια οι ενέργειες και πράξεις του», τον ήξερε «όλος ο κόσμος, όλη η κοινωνία, όλη η αστυνομία και οι πολιτικές αρχές».

«Τι άλλαξε ώστε να μπορείτε να τον εντάξετε στο βαθμό ενοχής του κατηγορουμένου;» ρώτησε ο κ. Ηρειώτης. «Κι εδώ είναι το τραγικό της ιστορίας, καλώς ή κακώς, δεν του αναγνωρίζετε, κυρία πρόεδρε, το ελάχιστο ελαφρυντικό. Αυτό είναι προβληματικό. Είναι 60 τόσο ετών δεν έχει το παραμικρό να δώσει στη ζωή του που να μπορεί να τον εντάξει σε ένα οποιοδήποτε αδίκημα και ξαφνικά δεν έχει ούτε ελαφρυντικό. Πρέπει να έχει το ελάχιστο της προβλεπόμενης ποινής» κατέληξε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Το τεκμήριο αθωότητας, που ισχύει μέχρι την αμετάκλητη απόφαση των δικαστηρίων, επικαλέστηκε ο Τάκης Μιχαλόλιας, αδελφός και δεύτερος συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου, καθώς, όπως υποστήριξε, «παραβιάζεται χυδαία, ανήθικα, κάτω απ’ τα μάτια σας και όχι μόνο από κονδυλοφόρους διαφόρων μέσων που βρήκαν ως εμπορεύσιμο τον τρόπο να μιλούν για τη Χρυσή Αυγή. Το τεκμήριο παραβιάζεται και από δικαστικούς λειτουργούς» πρόσθεσε στον καταγγελτικό του λόγο.

«Ακόμα δεν έχετε εκδώσει απόφαση και ο κύριος εισαγγελεύς, του οποίου το όνομα δεν θέλω να αναφέρω, έδωσε συνεντεύξεις σε δυο εφημερίδες. Είναι μια τραυματική εμπειρία. Ουαί και αλίμονο! Μέχρι τώρα την ιστορία την γράψανε οι κηφήνες όχι οι μέλισσες, θα την γράψουν και οι λύκοι».

Εν συνεχεία ο κ. Μιχαλόλιας κατήγγειλε και την πολιτική εξουσία, επειδή «παραβιάζει τη δυνατότητα της δίκαιης κρίσης» και ζήτησε από την έδρα «να πει ένα ηχηρό «σκάσε» σε όλους αυτούς που πριν από εσάς έχουνε βγάλει απόφαση».

Tags:
ποινές, ποινή, ελαφρυντικά, Χρυσή Αυγή, δικηγόροι, δικηγόρος, Νίκος Μιχαλολιάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK