07:02 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (931)
0 01
Βρείτε μας

«Τα σχολεία αποτελούν ένα ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον, όπου τα μέτρα προστασίας και πρόληψης ακολουθούνται κατά γράμμα και είναι αποτελεσματικά» τονίζει το Υπουργείο Παιδείας.

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην επιδημιολογική εικόνα των σχολικών μονάδων της χώρας.

Μιλώντας για την κατάσταση στα σχολεία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «δεν προκύπτει τάση μεταφοράς και διασποράς μεταξύ μαθητών και διασποράς» και θεωρούνται «ασφαλές επιδημιολογικό περιβάλλον».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, έναν μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους, έχει ανασταλεί η λειτουργία σε ποσοστό 0,20% των σχολικών μονάδων (29 σχολικές μονάδες στις άνω των 14.000) και σε ποσοστό 0,25% των σχολικών τμημάτων (207 σχολικά τμήματα σε πάνω από 80.000), ως μέτρο πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, από την αξιολόγηση των μέχρι τώρα δεδομένων, διαφαίνεται πως δεν προκύπτει τάση μεταφοράς του νέου κορονοϊού μεταξύ μαθητών και επίσης δεν εντοπίζονται ενδείξεις διασποράς του στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Το μόνο που έχει παρατηρηθεί είναι μεμονωμένα κρούσματα της COVID-19, τα οποία μάλιστα προέρχονται έξω από τη σχολική μονάδα.

Δείτε τη λίστα του Υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω κορονοϊού ΕΔΩ.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (931)
Tags:
Νίκη Κεραμέως, COVID-19, κορονοϊός, τάξη, κρούσματα, κρούσμα, Υπουργείο Παιδείας, παιδεία, μαθήματα, μαθήτρια, μαθητές, μαθητής, άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK