08:31 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η πιθανότητα εκδήλωσης ανεμοστρόβιλου σήμερα στο Νέο Ηράκλειο βρίσκεται ανάμεσα στα σενάρια για την καταστροφή που σημειώθηκε στην περιοχή.

Δεν αποκλείεται να έπληξε ανεμοστρόβιλος σήμερα το Νέο Ηράκλειο ή να υπήρξε μια πολύ τοπική επίδραση έντονων καθοδικών ρευμάτων καταιγίδας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Όπως εκτιμάται, μια ενδελεχής ανάλυση των ζημιών τις επόμενες ημέρες θα βοηθήσει στην κατανόηση του φαινομένου.

Λίγο πριν τις 06:00 το πρωί της Τρίτης, ισχυρές καταιγίδες άρχισαν να «χτυπούν» το λεκανοπέδιο στο πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου με κίνηση προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά.

Μάλιστα, το δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε ισχυρές ριπές ανέμων κατά τη διάρκεια των καταιγίδων σε όλη την Αττική

Στις 06:20 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής σημειώθηκαν θυελλώδεις άνεμοι μικρής διάρκειας, των οποίων όμως η ένταση δεν καταγράφηκε λόγω της έλλειψης μετεωρολογικού σταθμού στην περιοχή.

Η έκταση των ζημιών και οι καταστροφές σε υποδομές βαρέως τύπου (στύλοι οπλισμένοι με σκυρόδεμα, καμινάδες οροφών, αποκόλληση κεραμιδιών) καθιστά πιθανή τη δημιουργία ανεμοστρόβιλου.

Αν και σπάνιο φαινόμενο, ανεμοστρόβιλοι έχουν καταγραφεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην Αττική, ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό.

Από το 2000 έχουν καταγραφεί περίπου 24 ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες, με τους δεύτερους να αποτελούν την πλειονότητα.

Τον Οκτώβριο του 2015 ένας ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε στο Ψυχικό και έπληξε επίσης το Μαρούσι και το Χαλάνδρι, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Tags:
ζημιές, κακοκαιρία, καιρός, καταιγίδα, Νέο Ηράκλειο, ανεμοστρόβιλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK