10:53 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (961)
0 12
Βρείτε μας

Για περίπου 10.000 - 20.000 κρούσματα κορονοϊού τα οποία δεν έχουν καταγραφεί επισήμως έκανε λόγο η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, έκανε λόγο για περίπου 10.000 έως 20.000 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας τα οποία είναι ενεργά και δεν τα γνωρίζουμε.

Σε συνέντευξή της στο OΡΕΝ διευκρίνισε πως πρόκειται είτε για ασυμπτωματικά άτομα είτε για ασθενείς με ήπια συμπτώματα, αλλά ακόμη και άτομα που κρατούν κρυφή τη διάγνωση. 

«Όλα τα μοντέλα αυτό δείχνουν» σημείωσε σχετικά με το μεγάλο νούμερο, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη της πρόληψης.

Μάσκα

Ερωτώμενη σχετικά με την υποχρέωση χρήση μάσκας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, η κα Λινού επεσήμανε πως πρόκειται για καλή απόφαση, εξέφρασε, όμως, την προσωπική της επιφύλαξη για το ποιος καθορίζει ότι υπάρχει συνωστισμός. «Παραπέμπεται στην ατομική κρίση» συμπλήρωσε, επανέλαβε, όμως, πως «είναι καλή κίνηση, πάμε προς τον σωστό δρόμο ως προς αυτό».

«Η φορά του  πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων δεν είναι γνωστή. Δεν έχουμε μελέτες σε επίπεδο πληθυσμού στην Ελλάδα, ώστε να μετράμε και τα συμπτωματικά και τα ασυμπτωματικά άτομα. Και έτσι δεν ξέρουμε πού πάει ακριβώς» συνέχισε.

Εμβόλιο

Σε σχέση με τις έρευνες για τα εμβόλιο, επεσήμανε πως στην τελική φάση έχουν περάσει οκτώ εμβόλια, τα δύο εκ των οποίων, όμως, έχουν σταματήσει τις δοκιμές καθώς υπήρξε πρόβλημα. Όπως είπε, στηρίζονται στην ίδια τεχνολογία.

«Δυο τρία από τα οκτώ είναι διαφορετικής τεχνολογίας, ελπίζω πιο πολύ σε αυτά» συμπλήρωσε επισημαίνοντας ωστόσο πως ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στη διανομή τους.

«Η δυσκολία έγκειται στο ότι ένα από αυτά χρειάζεται πιο πολλή ψύξη. Πρέπει να είναι στους -90 βαθμούς για να μείνει ασφαλές και αποτελεσματικό για περισσότερο από 24 ώρες» εξήγησε.

«Πάμε μπροστά και ως προς τα εμβόλια και τα φάρμακα» είπε, αλλά ζήτησε να επικεντρωθούμε στην πρόληψη σε κάθε περίπτωση.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (961)
Tags:
εμβόλιο, μάσκα, κρούσματα, κρούσμα, Αθηνά Λινού, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK