11:49 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κ. Μόσιαλος εκτίμησε πως «από το καλοκαίρι και μετά θα δούμε τη μείωση της έντασης της πανδημίας, κάτι που θα αποτελεί αποτέλεσμα των θεραπευτικών πρακτικών, των εμβολίων και των πολιτικών δημόσιας υγείας».

Για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, αλλά και τις εκτιμήσεις του για το μέλλον, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104 ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο Ηλίας Μόσιαλος αναφερόμενος στη χώρα μας, ανέφερε πως «ο ιός είναι σε χαμηλά επίπεδα, σε σχέση με άλλες χώρες. Σίγουρα, όμως, έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών». Προέτρεψε δε, Πολιτεία και πολίτες να πάρουν ενόψει του χειμώνα την υπόθεση στα σοβαρά «καθώς όταν μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους, δυσκολεύει η κατάσταση με τον κορονοϊό».

Ως προς το πότε θα σημειωθεί ενδεχόμενη κάμψη του φαινομένου, ο κ. Μόσιαλος εκτίμησε πως «από το καλοκαίρι και μετά θα δούμε τη μείωση της έντασης της πανδημίας του κορονοϊού και αυτό θα είναι αποτέλεσμα των θεραπευτικών πρακτικών, των εμβολίων και των πολιτικών δημόσιας υγείας».

Αναφερόμενος στα λεγόμενα «μονοκλωνικά αντισώματα» (σ.σ τη θεραπεία, δηλαδή, στην οποία υποβλήθηκε προσφάτως ο Ντόναλντ Τραμπ) τόνισε:

«Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή αν αυτό το κοκτέιλ είναι η θαυματουργή θεραπεία που θα μας δώσει τη λύση γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες φάσης 3. Πάντως τα αποτελέσματα των φάσεων 1 και 2 είναι θετικά».

Επανέλαβε πως «πάνω από το 92% των 70αρηδων γλιτώνει από τον κορονοϊό», προτρέποντας τους 70άρηδες να μην ανησυχούν πως, αν νοσήσουν με κορονοϊό θα πεθάνουν όλοι» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Εμφανίστηκε, πάντως, αισιόδοξος ότι «την επόμενη χρονιά θα χτίσουμε νίκες απέναντι στον κορονοϊό στις ΜΕΘ, στα φάρμακα και στα εμβόλια». Ωστόσο, συνέστησε προσοχή ως προς την εφαρμογή των μέτρων καθώς υπάρχει κόπωση σε πολλές χώρες. 

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Ηλίας Μόσιαλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK