06:13 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εισαγγελικές προτάσεις για τη συγχώνευση των ποινών που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες για περισσότερα από ένα αδικήματα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου έκανε τις τελικές της προτάσεις σχετικά με τη συγχώνευση των ποινών των καταδικασθέντων για περισσότερα από ένα αδικήματα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η κα Οικονόμου προτείνει την επιβολή ισόβιας κάθειρξης και 14 έτη στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά. Η έδρα είχε ανακοινώσει ισόβια ποινή για τη δολοφονία Φύσσα, 10 έτη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και από 4 για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Για τους Νίκο Μιχαλολιάκο και Ηλία Κασιδιάρη προτείνει ποινή 13 ετών και 6 μηνών. Στην περίπτωση του Γιάννη Λαγού προτείνει ποινή 13 ετών και 9 μηνών, όπως και για τον Χρήστο Παππά. 

Να σημειωθεί πως η πρόεδρος του τριμελούς Εφετείου, Μαρία Λεπενιώτη, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ποινές 13 ετών στο σύνολο των καταδικασθέντων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια.

Η εισαγγελέας, τέλος, πρότεινε ποινή 6 ετών για τον Νίκο Μίχο, πρώην βουλευτής της Χ.Α. στον οποίο είχαν αναγνωριστεί ελαφρυντικά. Η έδρα είχε ανακοινώσει 5+2 έτη χρόνια για τον Μίχο και από 5 χρόνια στους Μπούκουρα, Αλεξόπουλο και Αρβανίτη, στους οποίους έχουν αναγνωριστεί, επίσης, ελαφρυντικά. 

Οι ποινές για τους πρώην βουλευτές

Οι αποφάσεις που ανακοίνωσε η έδρα κινούνται στα ίδια επίπεδα με τις εισαγγελικές προτάσεις της Τρίτης. Υπενθυμίζεται ότι για τους πρώην βουλευτές της Χ.Α. το δικαστήριο αποφάσισε τις εξής ποινές:

  • Νίκος Κούζηλος 7 χρόνια
  • Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης 6 χρόνια
  • Ελένη Ζαρούλια 6 χρόνια
  • Δημήτρης Κουκούτσης 6 χρόνια

Επίσης:

  • Πολύβιος Ζησιμόπουλος 6 χρόνια
  • Παναγιώτης Ηλιόπουλος 7 χρόνια
  • Αντώνης Γρέγος 6 χρόνια
Tags:
Γιώργος Ρουπακιάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μιχαλόπουλος, εισαγγελέας, Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK