10:24 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέχρι τις 21 Οκτωβρίου τίθεται σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο μετά τον εντοπισμό πληθώρας κρουσμάτων.

Σε καραντίνα τέθηκε εκ νέου το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο έως και 21 Οκτωβρίου. 

Έπειτα από τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων στη δομή, το Υπουργείο Μετανάστευσης αιτήθηκε στον ΕΟΔΥ την αποστολή έκτακτου κλιμακίου με στόχο την αποτελεσματικότερη ανίχνευση κρουσμάτων. 

Επιπλέον, σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης δίνεται προτεραιότητα στη μεταφορά των εγκύων άνω των πέντε μηνών σε νοσοκομεία της ηπειρωτικής Ελλάδας, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το τοπικό νοσοκομείο. 

Υπενθυμίζεται πως στις 13 Αυγούστου είχε τεθεί ξανά σε καραντίνα η δομή που διήρκησε έως τις 25 του ίδιου μήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) τίθεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ Χίου μέχρι τις 21.10.2020, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μετά την ιχνηλάτηση πληθώρας κρουσμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσε αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την τοποθέτηση έκτακτου κλιμακίου στο ΚΥΤ, με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων.

Επιπροσθέτως, θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην μεταφορά από το ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα (κοντά σε νοσοκομεία αναφορά COVID-19) όλων των εγκύων που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης τους, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο”.»

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK