11:15 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1039)
0 03
Βρείτε μας

«Αν κάποιος περπατάει στην Ερμού, όπου έχει πολύ κόσμο και βλέπει δύο γνωστούς του και σταματήσουν να συζητήσουν, είναι συνωστισμός αυτό. Γιατί συνήθως δεν θα κρατήσουν τα 2-3 μέτρα απόσταση».

Ο καθηγητής γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης αναφερόμενος στα αυξημένα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στην Αττική, έκανε ειδική μνεία και στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Δερμιτζάκης έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Αν κάποιος περπατάει στην Ερμού, όπου έχει πολύ κόσμο και βλέπει δύο γνωστούς του και σταματήσουν να συζητήσουν, είναι συνωστισμός αυτό. Γιατί συνήθως δεν θα κρατήσουν τα 2-3 μέτρα απόσταση».

«Σε περιοχές που έχουμε πολύ μεγάλη κινητικότητα και μεγάλη πιθανότητα να συναντήσουμε κόσμο ακόμα και έξω, εγώ θα έλεγα ότι η οδηγία θα έπρεπε να είναι να φοράμε τη μάσκα πριν μπούμε σε αυτή τη περιοχή» εξήγησε ακόμη ο καθηγητής, και πρόσθεσε πως αυτό θα έπρεπε να ισχύει και για την Αθήνα.

«Για παράδειγμα, το κέντρο της Αθήνας, επειδή έχει περισσότερους συνωστισμούς απ' ό,τι μη συνωστισμούς. Η περιοχή αυτή έχει τόσο μεγάλη πυκνότητα πληθυσμού που θα έπρεπε να φοράνε όλοι μάσκα μπαίνοντας σε αυτή. Νομίζω αυτό είναι πιο εύκολο στη διαχείριση και πιο κατανοητό στον κόσμο» συμπλήρωσε ο ειδικός.

Χτες το απόγευμα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 408 νέα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων 58 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23.060, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες, ενώ 3.367 (14,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.364 (40,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και πάλι η Περιφέρεια Αττικής που συγκέντρωσε 170 κρούσματα, εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 13 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1039)
Tags:
υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, μάσκα προστασίας, αυτοσχέδια μάσκα, υφασμάτινη μάσκα, μάσκες, μάσκα, κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός, Αθήνα, Περιφέρεια Αττικής, Αττική, κέντρο Αθήνας, κέντρο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK