14:35 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από την πλευρά των πελατών. Η εταιρεία έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα και ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Cosmote.

Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η Cosmote σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια ελέγχου, ανιχνεύθηκε μη εξουσιοδοτημένη εξαγωγή αρχείου από σύστημα της εταιρείας, μετά από κυβερνοεπίθεση.

Το αρχείο περιλάμβανε στοιχεία, χωρίς ονοματεπώνυμο, των κλήσεων που πραγματοποίησαν ή δέχθηκαν συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας από την 1η έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

«Το εν λόγω αρχείο περιλάμβανε στοιχεία, χωρίς ονοματεπώνυμο, των κλήσεων που πραγματοποίησαν ή δέχθηκαν συνδρομητές κινητής το πενθήμερο 1 έως 5/9/2020 και συγκεκριμένα: αριθμό τηλεφώνου, ημέρα και ώρα πραγματοποίησης της κλήσης και διάρκειά της. Εμφανίζονταν, επιπλέον, τύπος συσκευής, IMSI , ηλικία, φύλο, ARPU, συντεταγμένες σταθμού βάσης και πρόγραμμα κινητής των συνδρομητών COSMOTE» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ενώ επισημαίνεται ότι τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται από την εταιρεία για τη βελτιστοποίηση του δικτύου και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αρχείο δεν περιλάμβανε περιεχόμενο κλήσεων ή περιεχόμενο μηνυμάτων, ονοματεπώνυμα ή διευθύνσεις, ούτε κωδικούς πρόσβασης ή δεδομένα πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών.

Όπως τονίζει η Cosmote, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από την πλευρά των πελατών.

«Η εταιρεία απέκλεισε άμεσα την πρόσβαση, έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα και ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή τις αρμόδιες Αρχές, όπως προβλέπεται. Η διερεύνηση του συμβάντος βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη περί δημοσιοποίησης ή άλλης χρήσης του παρανόμως αποκτηθέντος αρχείου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Tags:
κινητά τηλέφωνα, κυβερνοεπίθεση, κυβερνοεπιθέσεις, COSMOTE
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK