20:20 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με σειρά αιτημάτων τόσο για ενίσχυση του ΕΣΥ όσο και για προσλήψεις πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη, η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά αύριο η ΑΔΕΔΥ, η οποία προγραμματίζει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10:00.

Εξαιτίας της απεργίας Aegean και Olympic Air ακύρωσαν σχεδόν το σύνολο των προγραμματισμένων πτήσεων καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Ωστόσο, κανονικά θα γίνονται τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, καθώς οι εργαζόμενοι που είχαν εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας, τελικά αποφάσισαν να την αναστείλουν.

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ

Στα αιτήματα της αυριανής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας περιλαμβάνεται η θωράκιση της δημόσιας υγείας με αύξηση των δαπανών για το ΕΣΥ, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών και για τη συμμετοχή 15 μαθητών ανά τμήμα καθώς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

Στα εργασιακά, η ΑΔΕΔΥ ζητά:

  • Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων.
  • Επέκταση του θεσμού των βαρέων-ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και τον χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα.

Μεταξύ των αιτημάτων είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
  • Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των υπηρεσιακών συμβουλίων στο Δημόσιο.
Tags:
συγκέντρωση, 24ωρη απεργία, απεργία, ΑΔΕΔΥ, Δημόσιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK