18:43 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Ήμουν συνειδητοποιημένος εθνικοσοσιαλιστής. Έχω αποχωρήσει εδώ και έξι χρόνια από αυτόν τον χώρο» δήλωσε ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στην πολύκροτη δίκη.

Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της, Ηλίας Σταύρου.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Live News» στο MEGA το απόγευμα της Τετάρτης, εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή τον Ιανουάριο του 2005, ως πρωτοετής φοιτητής Νομικής στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης του πρώην βουλευτή και καταδικασμένου στη δίκη, Πολύβιου Ζησιμόπουλου.

Έφυγε από το κόμμα τον Δεκέμβριο του 2013, έχοντας αιτηθεί την αποχώρησή του από τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

«Οι έκνομες ενέργειες -μιλάω για επιθέσεις σε μετανάστες, άτομα αντιεξουσιαστικού χώρου που ως τότε εγώ νόμιζα ότι ήταν μεμονωμένες ενέργειες κάποιων περιθωριακών στοιχείων του κομμάτος- αντιλήφθηκα όταν είδα οι ενέργειες να κλιμακώνονται και το κόμμα να μην επιβάλει κάποια πειθαρχική ποινή στους ανθρώπους αυτούς, αλλά αντιθέτως να ανεβαίνουν διθυραμβικά σχόλια στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, ότι όλα γίνονται υπό την πλήρη ανοχή, αν όχι υπό την καθοδήγηση» τόνισε.

Επισημαίνοντας ότι όταν εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή ήταν «συνειδητοποιημένος εθνικοσοσιαλιστής, με συμπάθεια στην προσωπικότητα του αδόλφου Χίτλερ και του κράτους που δημιούργησε στη Γερμανία του Μεσοπολέμου, έψαχνα ένα κόμμα να εκφράσει τις ιδέες μου και αυτό το κόμμα βρήκα στην Χρυσή Αυγή».

Όπως σημείωσε, έχει αποχωρήσει εδώ και έξι χρόνια από τον συγκεκριμένο χώρο και πλέον ανήκει στον χώρο της Κεντροδεξιάς, έχοντας εγγραφεί στη ΝΔ.

«Από το σχολείο ενέταξα τον εαυτό μου στη Δεξιά. Οι νέοι στο στάδιο της εφηβείας όσοι πολιτικοποιούνται ριζοσπαστικοποιούνται. Η δικιά μου ριζοσπαστικοποίηση έγινε προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε όσα δήλωσε το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής:

Tags:
Εφετείο Αθηνών, δικαστήριο, επιθέσεις, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK