18:53 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση που αποφασιστεί φυλάκιση για τους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής περιέγραψε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής να οδηγηθούν στη φυλακή, μετά την ανακοίνωση των ποινών τους από το Εφετείο.

Με ανάρτησή της στο Facebook η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, περιγράφει τα βήματα που θα ακολουθηθούν μέχρι οι καταδικασθέντες να οδηγηθούν στις φυλακές.

Όπως τονίζει, εφόσον το δικαστήριο απορρίψει τα αιτήματα των καταδικασθέντων για αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ο Εισαγγελέας Εφετών είναι αυτός που θα αποφασίσει για τις φυλακές στις οποίες θα κρατηθούν.

Ενώ υπογραμμίζει ότι όλες οι ελληνικές φυλακές διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας για κάθε κρατούμενο.

Η ανάρτηση της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής

«Η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής θα τελειώσει όταν ολοκληρωθεί και η διαδικασία επί της αναστολής ή όχι των ποινών. Εφόσον το δικαστήριο απορρίψει τα αιτήματα των καταδικασθέντων για αναστολή εκτέλεσης των ποινών που τους επιβλήθηκαν και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αρμόδιος για την επιλογή του Καταστήματος Κράτησης είναι ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών» αναφέρει στην ανάρτησή της η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Και επισημαίνει:

«Η διαδικασία προβλέπει την εμφάνιση των καταδικασθέντων στην Εισαγγελία, είτε μετά από σύλληψη είτε αυθορμήτως. Τότε και μόνο τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εκδώσει παραγγελία φυλάκισης στα οριζόμενα από τον ίδιο Καταστήματα Κράτησης».

Όπως τονίζει η κα Νικολάου, οι ελληνικές φυλακές διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για κάθε κρατούμενο.

«Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει φροντίσει ώστε όλες οι ελληνικές φυλακές να διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή, καθώς και το απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας, για κάθε κρατούμενο» καταλήγει.
Tags:
φυλακές, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή, Σοφία Νικολάου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK