09:29 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1038)
0 01
Βρείτε μας

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους επιστήμονες η αύξηση των καταγεγραμμένων κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας ανά την Ελλάδα. Χθες μπήκε σε καραντίνα γηροκομείο στα Ιωάννινα.

Έντονη είναι η ανησυχία για τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων. Χθες, Τετάρτη, μπήκε σε καραντίνα γηροκομείο στα Ιωάννινα λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακόμη τέσσερα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα, όπου είχε σημάνει συναγερμός πριν από λίγο διάστημα. Επιπλέον, δύο νέα κρούσματα υπήρξαν σε οίκο ευγηρίας στο Μεταξουργείο.

Για την περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα τρία κρούσματα στον Άγιο Παντελεήμονα είναι καινούρια ή εντός των ήδη επιβεβαιωμένων.

Σε καραντίνα γηροκομείο στα Ιωάννινα

Την ίδια ώρα, χθες, ανακοινώθηκε η αναστολή της δυνατότητας εισόδου και εξόδου –εξαίρεση αποτελεί το προσωπικό– σε οίκο ευγηρίας στα Ιωάννινα, ύστερα από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας γίνεται λόγος περί υψηλού επιδημιολογικού φορτίου και τονίζεται πως λαμβάνονται μέτρα «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Ανακοινώθηκε:

  • Αναστολή δυνατότητας εισόδου και εξόδου. Εξαίρεση αποτελεί το προσωπικό, το οποίο όμως θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται.
  • Η τροφοδοσία θα γίνεται χωρίς την είσοδο των προμηθευτών στον χώρο και με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων.
  • Ο οίκος ευγηρίας θα επιτηρείται από την ΕΛΑΣ.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 14 Οκτωβρίου και ώρα 21:00 έως 24 Οκτωβρίου και ώρα 21:00.

«Να ενταθούν τα μέτρα»

«Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα» τόνισε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και ζήτησε «να ενταθούν τα μέτρα».

Όπως σημείωσε, γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να προφυλαχθούν οι ηλικιωμένοι, με τεστ, οδηγίες, επικαιροποίηση οδηγιών, απαγόρευση εισόδου κ.λπ.

«Μας απασχολεί κυρίως ότι οι άνθρωποι είναι πολύ ευαίσθητοι» συμπλήρωσε και επεσήμανε πως όσο μεγαλύτερη είναι η διασπορά στην κοινότητα τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να διασπαρεί ο ιός και σε γηροκομεία.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1038)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, ΕΟΔΥ, οίκος ευγηρίας, γηροκομείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK