20:06 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά ενημέρωσε πως ο καταδικασθείς δεν θα υποβάλλει αίτημα αναστολής της ποινής του.

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν θα υποβάλλει αίτημα για αναστολή της ποινής που του επιβλήθηκε, όπως γνωστοποίησε ο συνήγορός του. 

Ο Ρουπακιάς καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία και άλλα 14 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Κρίσιμες οι αναστολές

Οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης για τις αναστολές επί των τελικών, συγχωνευμένων ποινών που ανακοινώθηκαν εχθές από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, Μαρία Λεπενιώτη, ξεκίνησαν στις 10:30. Η σειρά που ακολουθείται είναι ανά υπόθεση και αυτή την ώρα εξετάζεται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού, Μάγδα Φύσσα, η οποία βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα καθημερινά από την περασμένη Τετάρτη, δεν έχει έρθει στο Εφετείο. 

Στην αίθουσα βρίσκονται 13 εκ των 57 καταδικασθέντων.

Από την απόφαση που θα λάβει για το ζήτημα το δικαστήριο θα εξαρτηθεί και αν οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή ή θα αφεθούν ελεύθεροι -με ή χωρίς όρους- μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Μόλις τελειώσουν οι αγορεύσεις, η εισαγγελέας θα προτείνει επί της αναστολής των ποινών. Αν γίνει δεκτή η αναστολή που ζητάνε, η ποινή δεν θα εκτελεστεί μέχρι να εκδικαστεί η έφεση στο Πενταμελές πλέον Εφετείο. Η διαδικασία ενδέχεται να ολοκληρωθεί αύριο.

Να θυμίσουμε ότι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής βρήκαν ικανοποιητική την ποινή για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μιας και «αγγίζει» το υψηλότερο δυνατό όριο.

Αλλά, όπως δήλωσε ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος των Αιγυπτίων ψαράδων, είναι πολύ ελαφριά και «αδιανόητη» η ποινή για τους για δράστες της εν λόγω επίθεσης αλλά και για τους συνεργούς στη δολοφονία Φύσσα. Εξού και περιμένει να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου στις επόμενες φάσεις.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK