16:11 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 01
Βρείτε μας

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Κώστας Παπαδάκης, δήλωσε το πρωί πως τα 13 χρόνια κάθειρξης στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής στην πράξη μπορούν να γίνουν 34 μήνες φυλάκισης. Για 64 μήνες κάνει λόγο μιλώντας στο Sputnik ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Χάρης Στρατής.

Στα πολύ «μαλακά» αναμένεται να πέσουν οι καταδικασμένοι για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς τα 13 χρόνια κάθειρξης στην πράξη θα γίνουν 34 μήνες φυλάκισης, αποκάλυψε ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση της επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Και προσέθεσε ότι πιθανώς θα προσφύγει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών, μετά τη λήξη της δίκης, για να ασκηθεί έφεση κατά το σκέλος που αφορά τις ποινές των δραστών της υπόθεσης των εντολέων του.

«Αυτό προβλέπει ο νόμος»

Τη δυνατότητα να μειωθεί στα 3/5 η ποινή των καταδικασμένων για το διευθυντήριο, λόγω των ευεργετικών διατάξεων, μας επιβεβαιώνει, στο περιθώριο των αγορεύσεων των δικηγόρων υπεράσπισης για τις αναστολές επί των τελικών συγχωνευμένων ποινών στο Εφετείο, αυτή την ώρα, και ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, κ. Χάρης Στρατής.

«Αυτό προβλέπει ο νόμος, αυτό ισχύει και αυτό θα γίνει. Ως γενική ρύθμιση είναι καλή, απλώς την εκμεταλλεύεται τώρα το διευθυντήριο και δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε το παραμικρό επ' αυτού».

Διαφωνεί με τον συνήγορο Κ. Παπαδάκη μόνο ως προς τη διάρκεια της τελικής ποινής:

«Μπορούν να βγουν οι καταδικασμένοι για το διευθυντήριο, Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός κ.ο.κ., εάν πληρούν τις προϋποθέσεις και στα 2/5 της ποινής των 13 χρόνων. Στην πραγματικότητα ανοίγει διάπλατα για αυτούς παράθυρο. Αλλά η ποινή που θα εκτίσουν δεν θα είναι 34 μήνες. Θα είναι 64 μήνες συνολικά. Είναι λίγο, αλλά αυτός είναι ο νόμος».

Tags:
δικηγόροι, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK