05:14 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 11
Βρείτε μας

Η Πρόεδρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής διέκοψε το απόγευμα της Πέμπτης τη διαδικασία και αναμένεται να συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής.

Διεκόπη για σήμερα η δική της Χρυσής Αυγής, όπως έκανε γνωστό η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη.

Η διαδικασία για τις αναστολές θα συνεχιστεί αύριο το πρωί στις 10:30. 

Αύριο θα συνεχίσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων και οι μάρτυρες.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση προχώρησε, επίσης, με καταθέσεις μαρτύρων, ενώ ο Βασίλης Σιατούνης έγινε ο πρώτος καταδικασμένος που πήρε ο ίδιος τον λόγο.

Αφού έδωσε το αποφυλακιστήριό του με τους όρους στην Πρόεδρο του Εφετείου, τονίζοντας ότι τους τηρεί, δήλωσε:

«Μένω με τη μητέρα και τον αδελφό μου. Η μητέρα μου είναι στο κρεβάτι. Δεν μπορώ να της εξηγήσω τον λόγο που θα μπω φυλακή».

Στο Εφετείο Αθηνών εμφανίστηκε και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης μαζί με τον πατέρα του ο οποίος κατέθεσε υπέρ του γιου του.

«Αν εκτίσει το παιδί μου την ποινή, είμαι τελειωμένος. Mέχρι να τυφλωθώ το ‘17 δεν είχα πρόβλημα» είπε ο πατέρας του πρώην βουλευτή.

Κρίσιμες οι αναστολές

Οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης για τις αναστολές επί των τελικών, συγχωνευμένων ποινών που ανακοινώθηκαν εχθές από την Πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, Μαρία Λεπενιώτη, ξεκίνησαν στις 10:30. 

Η σειρά που ακολουθείται είναι ανά υπόθεση και αυτή την ώρα εξετάζεται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Από την απόφαση που θα λάβει για το ζήτημα το δικαστήριο θα εξαρτηθεί και αν οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή ή θα αφεθούν ελεύθεροι -με ή χωρίς όρους- μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Μόλις τελειώσουν οι αγορεύσεις, η εισαγγελέας θα προτείνει επί της αναστολής των ποινών. Αν γίνει δεκτή η αναστολή που ζητάνε, η ποινή δεν θα εκτελεστεί μέχρι να εκδικαστεί η έφεση στο Πενταμελές πλέον Εφετείο. Η διαδικασία ενδέχεται να ολοκληρωθεί αύριο.

Να σημειωθεί πως ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, δεν θα υποβάλλει αίτημα για αναστολή της ποινής που του επιβλήθηκε, όπως γνωστοποίησε ο συνήγορός του. 

Tags:
αναστολή, καταδίκη, Μαρία Λεπενιώτη, διακοπή, δίκη, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK