09:56 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ύστερα από αίτημα του Δήμου στην Περιφέρεια Αττικής, το Νέο Ηράκλειο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες, μετά την κακοκαιρία που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην πόλη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Νέο Ηράκλειο μετά το σχετικό αίτημα του Δήμου προς την Περιφέρεια Αττικής, λόγω των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν στην πόλη και στις περιουσίες των κατοίκων από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Ο δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι).

Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή έως τις 13 Απριλίου 2021.

Μετά το πέρας του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το δημοτικό συμβούλιο του Νέου Ηρακλείου, έπειτα από σύσκεψη αποφάσισε να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς, αφενός την προκαταβολή μέρους των όποιων αποζημιώσεων προκύψουν για τους πληγέντες, αφετέρου ρυθμίσεις αναστολής της πληρωμής των οφειλών τους σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

Τα μεικτά κλιμάκια των μηχανικών του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζουν τους ελέγχους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες αυτοψίες στις ιδιωτικές περιουσίες και τους δημοτικούς χώρους που έχουν υποστεί ζημιές, έτσι ώστε να προωθηθούν όσο το δυνατό συντομότερα, τα αιτήματα για τις αποζημιώσεις.

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί γύρω στα 600 αιτήματα και έχουν πραγματοποιηθεί 300 αυτοψίες.Tags:
κακοκαιρία, ανεμοστρόβιλος, Νέο Ηράκλειο, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK