02:37 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (670)
0 90
Βρείτε μας

Το Sputnik βρέθηκε στο ακριτικό Καστελλόριζο και ρώτησε τους κατοίκους για τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις. «Δεν μας φοβίζει τίποτα» είναι η απάντηση που έδωσαν.

«Ο κόσμος δεν φοβάται γιατί αυτά γίνονται εδώ και πολλά χρόνια στο Καστελλόριζο» τόνισε ο αντιδήμαρχος του ακριτικού νησιού, Στράτος Αμύγδαλος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η ένταση κλιμακώνεται.

Κάτοικοι του Καστελλόριζου μίλησαν στην κάμερα του Sputnik για τις τουρκικές προκλήσεις τονίζοντας ότι δεν φοβούνται τίποτα χάρη και στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

«Έχουμε συνηθίσει σε αυτά. Επί χρόνια τα ίδια και τα ίδια ακούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Νίτσα, ενώ ο κ. Βασίλης υπογραμμίζει ότι «έχουμε πολύ δυνατές ένοπλες δυνάμεις» που «μας φυλάνε πάρα πολύ καλά».

Υπενθυμίζεται ότι νέος γύρος κλιμάκωσης καταγράφηκε στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας ύστερα και από τη νέα έξοδο του Oruc Reis προς τη θαλάσσια περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου, την οποία και η Άγκυρα δέσμευσε με πρόσφατη NAVTEX.

Διαβάστε όλα τα άρθρα από την αποστολή του Sputnik στο Καστελλόριζο.

Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (670)
Tags:
Αποστολή του Sputnik στο Καστελλόριζο, βίντεο, Oruc Reis, τουρκική προκλητικότητα, Καστελλόριζο, Καστελόριζο, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK