05:27 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η απόφαση ελήφθη μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης ζώων των τελευταίων ημερών και σε συνέχεια των εξαγγελιών για αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου.

Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα του βασανισμού ζώων, μετά και τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα. 

Η πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων. 

Όπως αναφέρει ο υπουργός, «περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων».

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό ο υπουργός πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου συνάντηση με τον ακτιβιστή, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει -με τη συνεργασία των Δήμων- παράρτημα αστυνομίας ζώων, Παναγιώτη Μήλα.

Tags:
κακοποίηση ζώων, κακούργημα, Μάκης Βορίδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK