04:34 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης θα αρχίσει σήμερα, Παρασκευή, η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών. Η διαδικασία αποδεικνύεται χρονοβόρα και κρίνεται πως η απόφαση θα μετατεθεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Συνεχίζεται για άλλη μία ημέρα η ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής, με το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να απομένει να ανακοινώσει το εάν θα έχουν ή όχι ανασταλτική ισχύ οι ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες.

Σύμφωνα με πηγές, θεωρείται δύσκολο να έχουμε αποφάσεις και σήμερα καθώς από χθες στο δικαστήριο «παρελαύνουν» μάρτυρες που καταθέτουν υπέρ των καταδικασθέντων, κάτι που έχει αποδειχθεί χρονοβόρο. 

Το πιθανότερο σενάριο σχετικά με την τελική ανακοίνωση είναι να γίνει τη Δευτέρα ή ακόμη και την Τρίτη. 

Ενώπιον της έδρας εμφανίστηκαν χθες τρεις πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος κι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Οι δύο πρώτοι καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ο έτερος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Στον Μπαραμπαρούση επιβλήθηκε ποινή 6 ετών, στον Ηλιόπουλο 7 ετών και στον Ματθαιόπουλο 10.  

Ο Μπαρμπαρούσης εμφανίστηκε στο δικαστήριο μαζί με τον πατέρα του, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης, λίγο μετά τις 13:30.

«Αν εκτίσει το παιδί μου την ποινή, είμαι τελειωμένος. Mέχρι να τυφλωθώ το ‘17 δεν είχα πρόβλημα» σημείωσε ενώπιον της έδρας ο πατέρας του, ενώ μίλησε για τη βοήθεια που προσφέρει στην οικογένεια ο καταδικασθείς. 

Η σημερινή διαδικασία

Όσον αφορά στη διαδικασία που προβλέπεται για σήμερα, αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αιτήματα των υπολοίπων κατηγορουμένων – οι περισσότεροι είναι μεταξύ των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών.

Στη συνέχεια ο λόγος περνά στην εισαγγελέα της έδρας, κα Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία πρέπει να κάνει τη δική της πρόταση σχετικά με τις αναστολές.

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η φάση, αναμένονται οι δευτερολογίες της υπεράσπισης και στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να μελετήσει μία-μία τις περιπτώσεις πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις.

Από αυτές θα εξαρτηθεί και αν οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στη φυλακή ή θα αφεθούν ελεύθεροι -με ή χωρίς όρους- μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Tags:
Εφετείο Αθηνών, εφετείο, δικαστήριο, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK