18:40 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 21
Βρείτε μας

Από την αποδοχή ή την απόρριψή τους από το δικαστήριο, θα κριθεί το ποιοι από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής ξεκινά πάλι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της Χρυσής Αυγής, με την -για δεύτερη ημέρα- αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης των καταδικασμένων για εγκλήματα ή τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση επί των αναστολών.

Ήδη από χθες ξεκίνησαν να παρελαύνουν στο Εφετείο μάρτυρες υπέρ αυτών: Ο τυφλός πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, η έγκυος αρραβωνιαστικιά του Ιωάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος έχει καταδικασθεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα σε 10 έτη και 2 μήνες, ο ανιψιός του πρώην βουλευτή Νίκου Κούζηλου, παιδιά, γείτονες και φίλοι των καταδικασμένων, όπου είτε «θα καταστραφούν» αν φυλακιστεί  ο άνθρωπός τους, είτε υπερθεμάτιζαν για τον εξαιρετικό χαρακτήρα τους, και το ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βλάψουν κανέναν.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα κοντά έξι χρόνια που εκτυλίσσεται η ιστορική δίκη έκαναν την εμφάνισή τους χθες στη δίκη οι πρώην Χρυσαυγίτες βουλευτές Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης (κάθειρξη 6 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση), Παναγιώτης Ηλιόπουλος (κάθειρξη 7 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση) και Αρτέμης Ματθαιόπουλος (10 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση).

Η τελευταία φορά που είχαν θεαθεί εντός του δικαστηρίου και στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ήταν την ημέρα της απολογίας τους.

Στη σημερινή διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί η μάχη των αναστολών των υπολοίπων κατηγορουμένων.

Αφού ολοκληρώσουν, θα λάβει τον λόγο η Εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου για την πρόταση της επί των αναστολών. Μόλις ολοκληρώσει, θα ξεκινήσει νέος γύρος (δευτερολογίες) των συνηγόρων της υπεράσπισης.

Με την ολοκλήρωσή τους, το δικαστήριο θα αποσυρθεί και θα διασκεφθεί ώστε να κρίνει ποιοι κατηγορούμενοι δικαιούνται τη χορήγηση ανασταλτικού στην εκτέλεση της ποινής και επομένως θα γλιτώσουν τη φυλάκιση.

Η απόφαση αναμένεται να αναγνωστεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Τότε θα καταστεί γνωστό ποιοι από τους κατηγορούμενους θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Η κινητικότητα στο Εφετείο από χθες έχει μειωθεί αισθητά, με τις κάμερες των ξένων πρακτορείων να έχουν αποσυρθεί περιμένοντας την ώρα της ανακοίνωσης των αναστολών. 

Ακόμη και οι αντιφασίστες που είχαν αναγγείλει ότι θα συγκεντρωθούν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Αλεξάνδρας δεν εμφανίστηκαν.

Tags:
δικαστήριο, φυλακή, δίκη, Εφετείο Κακουργημάτων, αναστολή, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK