20:58 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 33
Βρείτε μας

Ενώπιον της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών βρίσκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, δηλώνοντας πως θέλει να διεκδικήσει την αθωότητά του.

«Είμαι εδώ γιατί είμαι αθώος. Είμαι εδώ γιατί θέλω να διεκδικήσω την αθωότητά μου», ήταν οι πρώτες φράσεις του συγκρατημένου Ηλία Κασιδιάρη ενώπιον της προέδρου του Εφετείου

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν ύψωσε ούτε μια στιγμή τη φωνή του, σε αντίθεση με τους συνηγόρους του που μίλησαν για το αίμα που ζητάνε οι διαδηλωτές και οι πολιτικοί παράγοντες από τον πελάτη τους.

«Και τότε που με συνέλαβαν για οπλοκατοχή είχα πει ότι είμαι αθώος. Είχα προφυλακιστεί άδικα. Ζητώ το δικαίωμα να  προσφύγω στο Εφετείο και να κριθώ σε δεύτερο βαθμό. Θα χάσω το δικαίωμα διαφορετικά  να κριθώ σε δεύτερο βαθμό. Γι’ αυτό ζητώ να λάβω την αναστολή τώρα», συνέχισε.

Όσον αφορά στην ανεπανόρθωτη βλάβη, που  επικαλέστηκε, σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτή η αναστολή, δεν θέλησε να αναφερθεί στο οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά μόνο στη  ζημιά που θα υποστεί ο ίδιος, τώρα που ξεκινά πάλι επαγγελματικά και με την επιχείρησή του.

«Αυτή η εξοντωτική ποινή των 13 χρόνων με εξοντώνει σε ηθικό, πολιτικό και ανθρώπινο επίπεδο. Δεν είναι δυνατό 20.000 βίαιοι διαδηλωτές να επεμβαίνουν στη δίκη και να έχουν βγει όλοι οι πολιτικοί παράγοντες και ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να έχουν προαναγγείλει τη δικαστική απόφαση και να έχουν πιέσει  για την καταδίκη μου. Είμαι αθώος. Μη  μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα (σ.σ. το ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση). Αυτό διεκδικώ. Η αθωότητά μου βασίζεται στην 8ωρη αγόρευση τη εισαγγελέως και στην εισήγηση του αρμόδιου εφέτη. Ζητώ την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής μου», κατέληξε ο Ηλ.Κασιδιάρης.

Ο συνήγορος του καταδικασθέντα τόνισε πως ο εντολέας του «δεν είναι ρίψασπις» και πως επειδή ο λαός ζητά να σταυρωθεί το δικαστήριο κάνει ακριβώς αυτό.

«Λόγω της περιπέτειάς του τα δυο αδέλφια του ξενιτεύτηκαν. Κι αυτός αγωνίζεται και φροντίζει για τους γονείς του. Και ζητά αυτό που δικαιούται. Την αναστολή».

Συνήγορος οικογένειας Φύσσα στο Sputnik: Ο Κασιδιάρης δεν έχει μετανοήσει, μπορεί να τελέσει κι άλλα αδικήματα

Σχόλιο αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης κάνει ο συνήγορος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Ανδρέας Τζέλης, στο Sputnik.

«Δεν είπε τίποτα σοβαρό, όπως τοποθετήθηκε, ο Κασιδιάρης. Δεν είχε να πει τίποτα βάσιμο, τίποτα ουσιαστικό. Δασκαλεμένος ήταν βεβαίως», δήλωσε και επεσήμανε πως το κρίσιμο είναι άλλο:

«Βάσει όσων μόλις είπε, δεν έχει  μετανοήσει. Αποκαλύπτεται, δηλαδή, ότι ο Κασιδιάρης είναι ύποπτος και επικίνδυνος για να τελέσει κι άλλα αδικήματα αφού διατρανώνει την αθωότητά του. Δεν  θεωρώ πιθανό να γίνει  αποδεκτό το αίτημά του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση που θα ασκήσει».
Tags:
Ηλίας Κασιδιάρης, Χρυσή Αυγή, Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK