20:42 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 11
Βρείτε μας

Κατέθεσε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος ζήτησε «να μην τον εξοντώσει» αυτόν και την οικογένειά του το δικαστήριο, ο ιερέας αδελφός του και η σύζυγος του Νίκου Μίχου.

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα κανάλια εδώ, κύριε συνήγορε» ανέφερε με συγκρατημένη ένταση η πρόεδρος του Εφετείου, Μαρία Λεπενιώτη, σήμερα, μόλις ξεκίνησαν οι αγορεύσεις επί των αναστολών, κρισιμότατη διαδικασία από την οποία θα κριθεί ποιοι από τους καταδικασμένους θα οδηγηθούν τις προσεχείς ημέρες στη φυλακή.

Είναι η πρώτη φορά που η κα Λεπενιώτη δυσανασχετεί, όταν αγόρευση φέρνει εντός της δικαστικής αίθουσας το τι συντελείται στα κανάλια, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα site, κάτι που μέχρι στιγμής αποτελεί το κύριο μέρος της επιχειρηματολογίας των συνηγόρων υπεράσπισης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η συνήγορος των Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα αναφώνησε, τελειώνοντας την ομιλία της, με έμμεση αναφορά στα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που σχετίζονται με τη δίκη: «Είναι σκληρή η δημοσιότητα. Τι να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι!».

Η πρόεδρος δυσανασχέτησε και με την προσπάθεια συνηγόρων να εντάξουν στην επιχειρηματολογία τους το άρθρο 497 (για την ανασταλτική δύναμη της έφεσης) που διαρκώς επικαλούνται, την εικαζόμενη πρόβλεψη του Αρείου Πάγου.

Στη δικαστική αίθουσα ήρθε και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Θα πάω στο Εφετείο για να βγάλω αυτό το στίγμα από πάνω μου, θα πάνω και για τις κόρες μου, 7 και 6 ετών, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν στιγματιστεί από όλη αυτή τη διαδικασία» ανέφερε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος που ζήτησε να μην εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε.

«Γεννήθηκε η κόρη μου και μετά από λίγες μέρες φυλακίστηκα. Η σκληρότερη τιμωρία που έχω υποστεί δεν ήταν η φυλάκιση, αλλά ότι έβλεπα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν μέσα στον Κορυδαλλό κι αυτό το υπέστην 18 μήνες! Βγήκα έξω Ιούνιο του 2015. Τηρώ απαρέγκλιτα τους όρους. Έχω μόνιμη κατοικία. Θέλω να μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσω τη ζωή μου με την οικογένειά μου. Δεν ζητάω τίποτα παράλογο. Με καταδικάσατε, αλλά ζητάω μια ευκαιρία να μην με εξοντώσετε ούτε εμένα ούτε την οικογένειά μου».

Στο μεταξύ, την «αγιογραφία» του Νίκου Μίχου έπλεξε ως μάρτυρας η σύζυγός του. «Εμείς θα τιμωρηθούμε. Είναι άδικο. Είμαστε σε απόγνωση» είπε μέσα από τα δόντια της. Με δυσκολία ακουγόταν μέσα στην αίθουσα, όπου διαρκώς της ζητούσαν να μιλήσει πιο δυνατά.

Στη δικαστική αίθουσα προσήλθε ο ιερέας αδελφός του Ηλιόπουλου για να καταθέσει ως μάρτυρας, υπέρ του κατηγορουμένου:

«Είναι άνθρωπος της προσφοράς. Έξω είναι χρήσιμος, αρωγός στην οικογένειά του… και την εκκλησία βοηθάει. Από πυρκαγιές, πλημμύρες… παντού» ανέφερε ο ιερέας.

Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί επί των αναστολών, επικαλούμενοι τον νόμο 497 και την «ανεπανόρθωτη βλάβη» που θα υποστούν οι εντολείς τους αν καταλήξουν στη φυλακή, οι συνήγοροι της Ελένης Ζαρούλια, η οποία θα προσβάλει την απόφαση του δικαστηρίου και θα προσφύγει σε ανώτερο με τον δικηγόρο υπεράσπισης να λέει:

«Ζητούν να μην τύχει η κα Ζαρούλια κανενός δικαιώματος από αυτά που απολαμβάνει ο τελευταίος μη Έλλην».

Καθώς επίσης και των Δ. Αγριογιάννη και Κων/νου Παπαδόπουλου: «Ενόχλησε κανείς τους εδώ και οκτώ χρόνια; Δεν κινδυνεύει κανένας από αυτούς τους δυο ανθρώπους».

Οι Χρ. Αλεξόπουλου, Ευστ. Μπούκουρα, Μ. Αρβανίτη, του Παν. Ηλιόπουλου και του Αντ. Γρέγου, όλοι ανεξαιρέτως, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, δεν έχουν δώσει δικαιώματα τα τελευταία χρόνια, είναι φτωχοί βιοπαλαιστές, έχουν οικογένειες που εξαρτώνται από αυτούς (παιδιά με αυτοάνοσα κ.ά.), ηλικιωμένους γονείς με πλήθος παθήσεων, που επίσης εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τον καταδικασμένο γιο τους.

Tags:
Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK