06:43 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζονται σήμερα οι αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τη διαδικασία να αφορά τον ανασταλτικό ή όχι, χαρακτήρα των ποινών.

Αναστολή της ποινής του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα, που καταδικάσθηκε σε 5,5 χρόνια κάθειρξης, ζήτησε η συνήγορός του.

Όπως είπε: «Η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει ο Στάθης Μπούκουρας είναι να φτιάχνει πεϊνιρλί και τυρόπιτες».

Πρόσθεσε ότι «ήρθαν 13 άνθρωποι από την τοπική κοινωνία να σας μιλήσουν για αυτόν. Μεταξύ των μαρτύρων και ο μητροπολίτης Αργολίδας» πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, διεκδικώντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του. 

Στη συνέχεια, η συνήγορος που εκπροσωπεί και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, επικαλέστηκε και για τους δύο πελάτες τους οικογενειακούς λόγους σημειώνοντας ότι δεν είναι επικίνδυνοι ούτε ύποπτοι να διαπράξουν νέα αδικήματα, ενώ έχουν αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του δικηγόρου που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Δ. Αγριογιάννη και Κων. Παπαδόπουλο, που υποστήριξε: «Πώς είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή και να δίνεται αναστολή; Εδώ έχουμε δύο Έλληνες με επτά χρόνια...».

«Η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Γρέγος αιτήθηκε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι». Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που είναι καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης επικαλέστηκε υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη αν οδηγηθεί στη φυλακή. Μάλιστα, η υπεράσπισή του ζήτησε και δικαίωμα κίνησης στον Δήμο Θερμαϊκού όπου κατοικεί και στον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος.

Στο δικαστήριο έχει προσέλθει ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν ύψωσε ούτε μια στιγμή τη φωνή του, σε αντίθεση με τους συνηγόρους του που μίλησαν για το αίμα που ζητάνε οι διαδηλωτές και οι πολιτικοί παράγοντες από τον πελάτη τους.

Tags:
αναστολή, δικηγόρος, Στάθης Μπούκουρας, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK